Pilanesberg főkép - repulosutak.com

A Pilanesberg Nemzeti Park állatvilága

A Pilanesberg Nemzeti Park az afrikai kontinens egyik legérdekesebb nemzeti parkjának számít. A park a Dél-afrikai Köztársaság északi-keleti részén fekszik, Pretoria és a botswanai határ között félúton. A közel 1000 négyzetkilométeren elterülő terület mutatja be a leglátványosabban a dél-afrikai vadon élő állatokat.

A Dél-Afrikába tartó körutazás programjainak egyik csúcspontja lesz a Pilanesberg Nemzeti Park meglátogatása, ahol elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, gepárd, leopárd, zebra, krokodil és még rengeteg állatfaj is él.

A park történetét tekintve az 1970-es évek végén kezdték a közeli város lakói felkeresni a környéket, ahol a vadvilági környezetben szerettek volna kikapcsolódni a hétvégék folyamán. Hivatalosan 1979-ben nyitott meg a nemzeti park, amikor is 6000 állatot telepítettek be a park területére. Manapság már az összes híresebb afrikai vadon élő állatot láthatjuk a nemzeti parkban. Többek között a gepárdokat, a sakálokat, hiénákat, zsiráfokat, vízilovakat, zebrákat, antilopokat és még számos állatfajt vehetünk szemügyre itt, nem beszélve a 300-nál is több madárfajról.

Habár a parkhoz 150-200 km-re fekszik az ország fővárosa Pretoria és a legnagyobb városa, Johannesburg is, a főútvonalakat hátrahagyva egy teljesen vadvilági környezet vár itt minket. A parkban számos étterem, bár, ajándékbolt is található, valamint a közepén egy mesterségesen felépített tó is.

A parkban vezetett túrák, autóval történő szafari programok, hőlégballon túrák tömkelege várja a turistákat, valamint külön kérni lehet, hogy napkeltekor vagy napnyugtakor történjen meg ennek a csodálatos dél-afrikai helynek a meglátogatása.

Amennyiben szívesen meglátogatná a Pilanesberg Nemzeti Parkot és híres vadon élő állatok venne szemügyre, olvassa el a Dél-Afrikába tartó körutazás programjait és információit a honlapunkon!