Szomszédos országaink határnyitása - repulosutak.com

A szomszédos országaink határnyitása

Hazánkat körülvevő szomszédos országok tervezgetik határaik újranyitását, ellenben a koronavírus miatt egyenlőre mindannyian bizonytalanok. Vajon melyik határokat érdemes először megnyitni, illetve hogyan lehet kezelni a nyitással járó kockázatokat?

Ausztria

Ausztria első körben Németországgal, Svájccal és Lichtensteinnel, illetve a keleti szomszédos országokkal szeretné megnyitni határait.
Németországgal egyébként már meg is egyeztek abban, hogy június 15-én megnyitják az osztrák-német határszakaszt.
Olaszországgal jelenleg még nem számolnak a nyitással, hiszen az országban még mindig magas a koronavírus fertőzöttek száma.

Csehország és Szlovákia

Csehország szintén Ausztriával, illetve Szlovákiával kezdené határai megnyitását, ellenben a német és a lengyel határok megnyitásáról még nem hoztak döntést.

Németország

Németországban a határforgalom ellenőrzését június 15-ig fokozatos lépésekben számolják fel, és június 16-tól a francia, a luxemburgi, a svájci és az ausztriai határokon áttérnek a szúrópróbaszerű vizsgálatokra.
A Spanyolországból és az Olaszországból érkező repülőgépek esetében fenn fogják tartani a folyamatos ellenőrzést.

Horvátország

Horvátország már elkezdte fokozatosan kinyitni határait, így azok beléphetnek az országba, akik üzleti- vagy magántevékenység, illetve halaszthatatlan okból érkeznek. az előbbit a turizmusra is szeretnék kiterjeszteni.

Forrás:
https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/ovatos-hatarnyitasok-a-szomszedos-orszagokban-1169958?fbclid=IwAR3ajj5BeFMdQWKMtFTO2zZ_TdKzTnlO-PnHGTbGM-xOhplNSxTsMDP9t_k