Amszterdam - Hollandia - repulosutak.com

Amszterdam tavasszal

Amszterdam Hollandia fővárosa és nem véletlenül vonzz minden évben egyre több látogatót. A város csatornákkal átszőtt, és soha nem tudhatjuk, hogy a szűk utcákban éppen mibe fogunk belebotlani. Egy rajtett kert, egy különleges butik vagy egy gyönyörű stilizált holland épület is elénk tárulhat. Az utcákat tulipánokkal beültetett mindenféle árnyalatban pompázó kis virágtartók szegélyezik. A központban posztindusztriális épületekkel találkozhatunk, a legmodernebb városrészekben pedig virágzanak a különféle kreatív vállalkozások, a művészeti galériáktól a kreatív sörfőzdéig.

A tavasz Amszterdamban és a környező vidéken minden évben kiemelkedő. Ahogy a város felébred a tél varázslatából, a fák a csatornák mellett kivirágzanak, a tulipánok pedig színes pompába öltöztetik a várost. Az évszak a parkokba és a teraszokra terelik az embereket, akik az első napsugarakban sütkéreznek.

A következőkben olyan mesés tavaszi programokat sorakoztatunk fel, amelyeket egy amszterdami kirándulás során nem szabad kihagyni az év legszínesebb évszakában.

A virágok mindenhol kinyílnak

A tulipán Hollandia egyik leghíresebb export cikke, amely tavasszal megszínesíti az egész várost. Érdemes megtekinteni Hollandia világhírű tulipánültetvényeit a „bollenstreek”-et, emellett a fővárosban rengeteg olyan programmal találkozhatunk, amelyek ezt a virágot ünneplik. Ha március és május között utazik, látogasson el a Keukenhof kertjébe vagy vegyen részt az Amsterdam’s annual Tulip Festival-on, amelyre minden áprilisban kerítenek sort.

King’s Day

Április 27-én kerül megrendezésre a városi éves fesztivál, amikor is az egész város narancssárgába borul. Az ünnep során szabadtéri és zártkörű partikat tartanak az aktuális holland király születésnapjának alkalmából. Ezen a napon az utcákon mindenkit narancssárgába öltözve láthatunk.

A városi piacok

Míg Amszterdam piacai egész évben nyitva állnak, tavasszal érdemes igazán körbejárni őket. ilyenkor felfedezhetjük a város romantikus piacait és szemezgethetünk a szebbnél szebb gyümölcsök és zöldségek között. A legkiválóbb piacok a városban, amelyeket érdemes felfedezni egy szombati napon a Kinkerstraat, a Noordermarkt és a Lindengracht.

Biciklizés

Igaz, hogy Amszterdamban a kerékpározás egész évben végzett tevékenység, mégis a tavasz az egyik legjobb alkalom, hogy élvezzük a városban a biciklizés örömét. Az előbbi azért is van, mert a városon belül ilyenkor a kisebb turistaszám miatt nincs nagy tömeg, és az időjárás is kedvező. Amszterdamban egyébként könnyedén bérelhetünk kerékpárt, és attól függetlenül, hogy a városban a biciklizésnek hagyománya van, érdemes tájékozódni a kerékpározásra vonatkozó tippekről és információkról.

Azoknak ajánljuk Amszterdamot, akik szeretnek különleges építészeti stílusokkal megáldott európai városokat felfedezni, nyitottak a város kínálta lehetőségekre és nem utolsó sorban szeretnek kikacsolódni akár egy kávé társaságában a tulipánokkal szegélyezett teraszokon.