Angkor - Kambodzsa - repulosutak.com

Angkor – Kambodzsa

Kambodzsa Délkelet-Ázsiában helyezkedik el, a Thai-öböl partján. Az ország rengeteg kulturális és történelmi kinccsel rendelkezik, amelyek a világörökség részét is alkotják. Kambodzsa legkiemelkedőbb világhírű látványossága egyértelműen Angkor Wat.

A különleges szépségű hely a kambodzsai őserdő legmélyén bújik meg, és amikor a francia természettudós, Henri Mouhot a 19. században újra felfedezte, már szinte teljesen benőtte az épületeket az erdő. Ma már a közelében fekvő Siem Reap városa ad szálláshelyet az Angkorba érkező látogatóknak.

Angkor az egyik legfontosabb régészeti lelőhely a térségben. Angkor 400 négyzetkilométeres területen fekszik és a Khmer Birodalom 9.- és 15. század közötti fővárosának pompás romjait foglalja magában. A hatalmas Angkor Régészeti Park-ban található a leghíresebb látványosság is: Angkor Wat.

A város évszázadok alatt fejlődött olyanná, amilyennek most ismerjük. Kezdetben alapvető alkotóelemek voltak megtalálhatóak benne, amelyek a birodalom első szakaszában épültek fel, majd 1113-ban köszöntött be az építkezések új korszaka. Ekkor épült a legismertebb és a legcsodálatosabb emlékmű, egy hatalmas bekerített területen fekvő, Visnu istennek szentelt Angkor Wat.

A lelőhely érdekessége, hogy a Khamer Birodalom építészete és művészete hatalmas hatással volt a környező országokra és egykori birodalmakra. Az építészeti stílust az teszi egyedivé, hogy egyszerre merít az indiai szubkontinensen megjelenő stílusokból, illetve az szomszédos országok hagyományaiból.

Angkorban barangolva természetesen nem csak Angkor Wat miatt érdemes menni. Az ősi város hatalmas kiterjedése miatt rengeteg eldugott kinccsel és látnivalóval is találkozhatunk, köztük olyanokkal, mint a faragott díszekkel rendelkező Bajon-templom, illetve a területen megtalálható több, mint 100 szentéllyel.

Ha szeretnéd te is felfedezni Angkor különleges világát, vegyél részt egy életre szóló körutazáson, amely során megismerheted Kambodzsa legszebb látnivalója mellett Délkelet-Ázsia legszebb helyszíneit is!

Vietnam és Kambodzsa felfedezése szilveszterkor, thaiföldi trópusi pihenéssel

Dátum: 2019. december 29 – 2020. január 10.

Időtartam: 13 nap/10 éj

Ellátás: reggeli, 1 vacsora és 1 ebéd

Szálláshelyek a körutazás során: Saigon 3 éj, Siem Reap 2 éj, Koh Chang  tengerparti szálloda 5 éj.

Kétágyas elhelyezéssel:

559.900 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

repülőjegyek, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:

repülőtéri illeték kb. 159 000 Ft/fő, kötelező szilveszteri vacsora 19.900 Ft/fő, vízum (Vietnam) kb. 15 000 Ft/fő, helyszínen fizetendő vízum (Kambodzsa) kb. 30 USD, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő), utasbiztosítás.

Kérj ajánlatot!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen

Források:

Világ örökség – Az emberiség kulturális és természeti értékei, Partvonal Könyvkiadó, Budapest, 2010.

https://www.cartourmagazin.hu/a-lenyugozo-kambodzsa-latogatas-angkor-watban.html