Antalya - Törökország - repulosutak.com

Antalya, Törökország legszebb üdülőhelye

Törökország nem véletlenül a világ egyik vezető turisztikai célpontja. Lenyűgöző nyaralóhelyei és egyedülálló török városai mindenkit elvarázsolnak. Az ország híres gazdag történelmi örökségéről, gyönyörű tengerpartjairól és látványos tájairól. Nagyobb, központi városaival és kisebb, vidéki településeivel a világ egyik legérdekesebb célpontjának tekinthető.

Törökország legnépszerűbb nyaraló desztinációi tengerpartokra irányulnak, épp ezért nem meglepő, hogy Antalya is közéjük tartozik.

Ma a világ egyik legkedveltebb üdülőhelye, ahol számos ötcsillagos szálloda, üdülőfalu és szórakozóhely található. Amellett, hogy Antalya hegyeiben síelhetünk, majd lemehetünk úszni a partra, nagyszámú régészeti lelőhely és rom megtalálható itt. Különböző műalkotások helyezkednek el más és más civilizációktól eredően a város minden sarkában.

A déli partvidék legnagyobb része Antalya városa határain belül helyezkedik el. Antalya ókori városromai mellett, amelyek a fák, a buja zöld fennsíkok, és gyönyörű strandok találhatók.

Az óváros (Kaleiçi): az óváros tökéletesen tükrözi a régi város hangulatát. Macskaköves úton, girbe-gurba utcákon közelíthetjük meg a a főteret óratoronnyal Tekeli Mehmet Pasa mecsetét és egy minaretet.

A régi kikötő: Antalya régi kikötőjét sziklák csipkézik, butikok, festői kávézók és bazárok tarkítják. Békés hangulatával most már nehéz elképzelni, hogy ez a hely egykor Antalya legnagyobb gazdasági csomópontja volt.

Termessos: Antalyától 23 km-re található ősi város romjai a domboldalon terülnek el, amelyek közül is a leglátványosabbak az ókori színház maradványai.

Perge: 17 km-re Antalyától felfedezhetjük Perge ókori romjait. Ez volt az ókori Pamphylia fővárosa, amely az első görög és római uralom alatt virágzott. Az itt található romok nem olyan jól megmaradtak, mint mások Törökországban, ellenben elmondható róla, hogy megmaradt oszlopos utcái és félig összeomlott templomai a mai napig csodálatosak.

Mt Tahtalı (Olympos): A 255 méter magas Mt Tahtalı) lábánál, Kemertől 15 km-re délre, a Phaselis három kikötője egyszerre nagy kereskedelmi központ volt. A város történelmi jelentőségét a vízvezetékek, az agorák, a fürdők, a színház, a Hadrianus kapu és az akropolisz romjai tárják fel.

Azoknak ajánljuk Antalyát, akik vágynak felfedezni az ókori világ megmaradt csodáit és mindezek mellett szeretik kiélvezni a homokos tengerpartok adta pihenési lehetőségeket is.

Budapestről induló, all inclusive, 4*-os és 5*-os ajánlatainkat itt találják, foglaljanak most!