Hawaii-szigetek - repulosutak.com

Az egzotikus Hawaii-szigetek

A világ legaktívabb vulkánjainak otthona, ahol az Egyesült Államok egyetlen királyi palotája található. Hawaii igazán varázslatos hely. A csillogó óceán, smaragzöld völgyek, aranyszínű homokos partok és Aloha szelleme várja az idelátogatókat.

A Polinéziához tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon, mely hat nagy szigetből áll. Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui és Hawaii-sziget.

Mindegyik más atmoszférával rendelkezik, más-más kalandok és látnivalók csábítják a kíváncsi embereket.

Kauai Hawaii negyedik legnagyobb szigete, melyet általában a „Kertek szigete” jelzővel illetnek. Hawaii láncolatának legrégebbi és legészakibb szigete, mely völgyekkel, sziklákkal szegélyezett.

Az évszázadok során trópusi esőerdők, kanyargó folyók és zuhogó vízesések alakultak ki a sziget felszínén. Kauai egyes területei szárazföldön nem megközelíthetők. A zárt világ egyedülálló látványt biztosít. A sziget számos izgalmas tevékenységet kínál a látogatók számára. Kajakozás a Wailua folyón, felszíni búvárkodás a Poiu strandon, túrázás a Kokee Parkban vagy kötélpályán suhanni a völgyek felett.

Oahu– Hawaii szíveként emlegetett sziget.

A kisvárosok nyugodt légköre, gazdag kultúrája szintén különleges kikapcsolódást biztosít. A harmadik legnagyobb Hawaii-sziget a sokszínű lakosságáról híres, ahol találkoznak a keleti és nyugati kultúrák, melyek gyökerei az őslakos Hawaii nép értékei és hagyományai. Megtalálható az alapvető kontraszt az ősi és modern között, mely lehetővé teszi Oahu felfedezését. A nyüzsgő város és a visszafogott szörfösök élete is élvezetes. Rengeteg eklektikus étterem és szállás áll rendelkezésre.

Itt található Hawaii állam fővárosa és egyben legnagyobb városa, Honolulu, mely egyedülálló kombinációja a trópusi csillogásnak és a nyüzsgő nagyvárosnak, ahol a homokos partok találkoznak a város utcáival.

Molokai – Az ötödik legnagyobb sziget mindössze 61 kilométer hosszú. Otthont ad a világ legnagyobb tengeri sziklájának, s a leghosszabb egybefüggő zátonynak.

Molokai hű marad a sziget gyökereihez, a lakosság legnagyobb része őslakosokból áll, akik továbbra is őrzik a hagyományokat. Felfedezheti Kalaupapa Nemzeti Történelmi Parkját és Papohaku strandját, mely a Hawaii-szigetek egyik legnagyobb fehérhomokos strandja.

Lanai sokak szerint ez a legvonzóbb sziget mind közül. Hawaii legkisebb, lakott szigete nagy vonzerővel bír. Csupán 14 kilométerre fekszik Mauitól. Gyakran úgy tűnik, hogy Lanai két különböző helyszínt egyesít.

Az egyik a luxus üdülőhelyek, ahol a látogatók élvezhetik a világszínvonalú kényelmet. A másik pedig a göröngyös, eldugott utakkal szegélyezett ösvények sokaságával tarkított.

Maui – A völgy sziget híres a világhírű strandjairól, a Szent Lao-völgyről, a téli hónapokban pedig a bálnales vonzza a turistákat leginkább. Az ízletes, helyi ételek, s a Haleakala vulkánról nyíló kilátás különleges hangulatot áraszt. Nem meglepő, hogy a Conde Nast Traveler magazin olvasó az Egyesült Államok legjobb szigetének szavazták meg.

Hawaii-sziget a szigetcsoport legfiatalabb, s egyben legnagyobb tagja. Közel kétszer akkora, mint az összes többi, ezért a „Big Island” (Nagy sziget) becenevet kapta.

Mind a négy éghajlati övezet megtalálható rajta, a trópusi monszun övtől a tundráig, köszönhetően a két hatalmas vulkánnak.

Melyik szigetet látogatná meg először?

Forrás: https://www.gohawaii.com/

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat