Bali - repulosutak.com

Bali: Az Istenek szigete

Bali olyan páratlan természeti kincsekkel rendelkezik, amelyek igazán különlegessé teszik ezt a szigetet. Meseszép strandok, tökéletes hullámok a szörfözéshez és varázslatos művészeti és kulturális látnivalók találhatóak meg.

Az Istenek szigetén mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot és kikapcsolódási formát, így nem véletlen, hogy Bali rendszeresen a világ 10 legjobb trópusi üdülőhelyei közé tartozik.

Természetesen a szigeten megtalálhatóak luxus üdülőhelyek is, ellenben érdemes figyelembe venni, hogy teljesen más jellegű utazáson vehetünk itt részt, mint például a Maldív-szigetek és Bahamákon, ahol az utazás a globális turizmus szabályaihoz igazítottak. Felfedezhetünk érintetlen strandokat, mesés kirándulóhelyeket a természetben, különleges gasztronómiai élményeket és nem utolsósorban kivételes búvárkodó helyeket is. Nem véletlen tehát, hogy Bali a puszta vulkánok és a buja teraszos rizsföldek mellett szintén híres a szörfparadicsomai miatt.

Mivel Bali elhelyezkedése szinte majdnem az egyenlítőnél van (8 °-kal délre tőle), így az éghajlat egész évben trópusi, meleg és párás. A szigeten két évszak uralkodik, a száraz és az esős, így utazásunkat könnyedén meg tudjuk tervezni előre az időjárási viszonylatok tekintetében.

A sziget központi vulkánjai közül néhány igazán magasnak számít (több mint 3000 méter tengerszint feletti magasság), így nem véletlen, hogy a hegyvidékekben sokkal esősebb és hidegebb időjárásra számíthatunk, ha erre szeretnénk túrázni. A vulkanikus eredetű hegyek mellett nem szabad megfeletkezni az Istenek szigetének mesés, fehér homokos tengerpartjairól, ahol a pihenésen felül különböző vizisportokat is kipróbálhatunk.

Legfőbb látnivalók:

Tanah Lot templom: a templom a sziget egyik legikonikusabb látnivalójának számít. A Tanah Lot egy hatalmas sziklán helyezkedik el, amelyet folyamatosan hullámok ölelnek körül.  Bali egyik legjelentősebb templomának minősül, mivel a Tanah Lot tiszteleg a tenger őrző szellemei iránt.

Besakih templom: Besakih templom, Bali „anya temploma” néven is ismert, az Agung-hegy lejtőin ül, mintegy 1000 méteres magasságban. Besakih az összes balinéz templom legnagyobbika. A különböző kasztcsoportokhoz tartozó tizennyolc különálló szentélyt körülöleli Shiva, Brahma és Višnu három fő temploma.

Tegallalang rizsteraszai: Ubud központjától északra mesés rizsföldekkel találkozhatunk, amelyek festői látványt nyújtanak minden egyes évszakban.

Ubud majomerdeje: Ubud főközpontjának szélén található a Monkey Forest, amelynek nem mások a lakói, mint a hosszúfarkú makákók! Az erdős terület először is tudományos kutatási helynek ad otthont, másodszor pedig a helyiek szent templomai is megtalálhatóak itt.

Goa Gajah: Másnéven az „Elefánt barlang” egy jelentős történelmi múlttal rendelkező régészeti lelőhely, ahol megtekinthetjük a sziklafal maradványait.

Bali számos más érdekességet is tartogat számunkra: ellátogathatunk mesés szafari parkjába, ahol különféle egzotikus állatokat ismerhetünk meg, felfedezhetjük a Kintamani és a Batur hegységet, vagy tehetünk egy sétát Ubud művészeti vásárában.

Azoknak ajánljuk Balit, akik nyitottak más kultúrák felfedezésére, és a strandon való lazítás mellett szeretnek felfedezni természeti és spirituális kincseket is.

TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT!