Ciprusi élmények - repulosutak.com - főkép

Ciprusi élmények

Ismerje meg a kultúrában, történelemben és gasztronómiai élményekben gazdag Ciprus országát 2020. októberében!

Legérdekesebb úti célok és programok az utazás során:

  • Nicosia: Nicosia a világ utolsó megosztott fővárosa. Egyik része görög, másik része pedig török kézen van. Felfedezheti a középkori fallal körbevett óvárost, az Elnöki Palotát, a Szent Bölcsesség templomát is. Mindezek mellett megismerheti a török ciprióta konyha jellegzetességeit.
  • Kyrenia (Girne): Kyreniában 5*-os, tengerparti szállodában szállhat meg. Kyreniát sokan Ciprus leggyönyörűbb városának tartják. Felfedezését itt a lenyűgöző Bellapais kolostorral kezdheti, amelyet a 13. században alapítottak a ciprusi római katolikus királyok. 1570-ben aztán a az épületegyüttes nagy részét lerombolták, ám a megmaradt részek szépen karbantartották. A Gillham Borászatot is meglátogathatja, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményekben lehet része. Egy ebéd és egy vezetett túra részese lehet a borászat területén. A második Kyreniában töltött napon szabad program lesz. Pihenhet a szálloda privát, homokos strandján, vagy akár fakultatív programokban is részt vehet.
  • Famagusta: Famagusta Ciprus legnagyobb kikötővárosa és történelmi szempontból is fontos jelentőségű. A városban először a Szent Barnabás kolostor megtekintése lesz a program, majd az Ayios Epifanios, a fehér márványból épült óriási bazilika. A város kikötőjére épített fellegvárat is körbe barangolhatja, mielőtt a Szent Miklós középkori székesegyháznál (mai nevén: Lala Musztafa Pasa mecset) folytatná a felfedezést.
  • Lárnaka: Lárnakába az utolsó előtti nap délutánján érkezhet meg. Itt található Ciprus legnagyobb nemzetközi forgalmat is lebonyolító repülőtere, a Lárnaka nemzetközi repülőtér. Az utolsó nap estéjén nyílik lehetősége gyalogosan felfedezni a város központját egyénileg, azonban fakultatív vacsorán is részt vehet a lárnakai erőd mögött.

Utazás Ciprus legfontosabb városaiba, kulturális és gasztronómiai élményekkel egybekötve:

  • Dátum: 2020. október 21 – 25.
  • Időtartam: 5 nap / 4 éj
  • Ellátás: reggeli, 3 alkalommal ebéd és vacsora.
  • Szálláshelyek az utazás során: Kyrenia 3 éj, Lárnaca 1 éj.
  • Elhelyezés: 3 éjszaka 5*-os szállodában, 1 éjszaka 4*-os szállodában.

Kétágyas elhelyezéssel:

310.000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

WIZZ AIR repülőjegyet Budapest – Lárnaka – Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kisméretű kézipoggyásszal (40x30x20 cm); 3 éjszaka Kyreniában 5*-os szállodában reggelivel; 1 éjszaka Lárnakában, 4*-os szállodában reggelivel; 3 alkalommal ebéd (1., 2., és 4.nap); 3 alkalommal vacsora (1., 2.,3.nap); program szerinti pincelátogatások és borkóstolók; autóbusz közlekedést; helyi idegenvezetőt; magyar nyelvű idegenvezetőt; belépőket a programokhoz.

A részvételi díj nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítást (1,5%); idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő – 10 EUR/fő); utasbiztosítást; baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

 

Az utazásszervezők az árak változtatási jogát fenntartják.

 

Szeretnék ajánlatot kérni!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen