Dominika - repulosutak.com

Dominika – az egyik legszebb ország a Karib-térségben

Dominika igen közkedvelt úti cél, hála a vendégszerető helyi lakosoknak, érdekes történelmének, gazdag kultúrájának és mesebeli környezetének.

A világ legjobb strandjaival, csodálatos üdülőhelyekkel és hotelekkel büszkélkedhet, valamint számtalan sportolási és szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Dominika egy csodálatos hely; nem csak felszíni természeti környezetét, de vízi világát is érdemes alaposan megnézni, ha ott jár az ember.

Nem véletlen tehát, hogy 2011 májusában amolyan élő vízalatti múzeumot nyitottak.
Ezt azonban ne úgy képzelje el, hogy fogták magukat Dominikán és építettek a vízbe egy múzeumot. A történet ennél sokkal érdekesebb!

Dominikán, a Catalina sziget partjától 20 méterre, 3 méter mélységben fekszik ugyanis egy hajóroncs, a Cara Merchant, amely 1699-ben süllyedt el. A hajó William Kidd kalózkapitány vitorláshajója volt.

Érdekes, hogy csak 2007-ben találták meg a roncsot annak ellenére, hogy ilyen közel van a parthoz és nem is túl nagy mélységben fekszik.

Az évszázadok alatt sok-sok tengeri élőlény lakhelyévé vált Dominikán a Cara Mechant, ezáltal egy élő múzeumot létrehozva, ahová a sznorkelesek és búvárok hatalmas örömmel érkeznek.

Természeti kincsnek nyilvánították a vízi élőlények otthonát azok mennyiségének és fajtáinak sokasága miatt. A lemerülők táblákon olvashatják, hogy épp milyen vízi állatot vagy növényt látnak.

A “múzeumot” a Viva Wyndham szállodalánc és az amerikai USAD (US ügynökség a nemzetközi fejlődésért) együttműködésének köszönhetően nyithatták meg. Céljuk, hogy megmutassák, nagyon fontos megőrizni a természeti és biológiai kincseket.

Az idelátogatók nem tudnak betelni a sziget szépségével: végeláthatatlan fehér homokos tengerpartok, kókuszpálma ligetek, napfény és kristálytiszta azúrkék tenger vár ránk ebben az édenkertben. Dominika gyönyörű tengerpartján kívül egyéb természeti, kulturális és történelmi érdekességekkel is büszkélkedhet. Itt található a karib térség legmagasabb hegye, legnagyobb tava, valamint a főváros Santo Domingo óvárosa a világörökség része.

Fedezze Dominika kulináris ízeit!

A természet közelségének hála a zöldségek, gyümölcsök és gyökérzöldségek utalják a helyi ételeket.

A csodálatos tengernek köszönhetően számtalan friss hal, kagyló, rák szerepel a kínálatban. A jamgyökér, kenyérfa gyümölcse, valamint a csirke rengeteg verziója jelenhet meg a tányérokon.

Megszokott a különböző tájak könyháinak keveredése, s helyet kapnak a kontinentális fogások is. A kreol, nyugat-indiai ételek eklektikus ételei, valamint az európai konyha fő alapanyagai is felfedezhetőek egy-egy étel kóstolása közben.

Járja be a Dominikai Köztársaság mesebeli élövilágát és csodálatos környezetét egy 7 éjszakás utazás során!
  • Dátum: 2019. december 02-től, bécsi indulással
  • Helyszín: Playa Punta Cana – Osten
  • Szállás: Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa 
  • Ellátás: All Incluisve ellátás, standard szobában elhelyezve

2 FŐ FOGLALÁSA ESETÉN 1,090 EUR / FŐ-TŐL

Az ár tartalmazza: repülőjegy, reptéri illeték , transzfer, szállást a megadott ellátással.

Az ár nem tartalmazza: biztosítások, fakultatív programok.

Szeretnék ajánlatot kérni!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen

Forrás:

https://discoverdominica.com/en