Dubai - repulosutak.com

Dubai

Dubai a 20. század fordulóján egy nagy forgalmú kikötőváros volt. Állandó piacok és folyamatosan fejlődő kereskedelem jellemezte az időszakban, és ennek köszönhetően 1930-as évekre Dubai lakossága közel 20 000 főre nőtt.

Amikor 1966-ban felfedezték a térségben az olaj lelő helyeket, az olajbevételeket felhasználva kezdték meg a város infrastrukturális fejlesztését. Iskolák, kórházak, utak, modern távközlési hálózat épült ki, amelyek megalapozták azt, hogy Dubai gyorsan üzleti és idegenforgalmi csomóponttá vált.

A nyolcvanas években és az 1990-es évek elején Dubai stratégiai döntést hozott, hogy jelentős nemzetközi színvonalú turisztikai célpontként lépjen fel, és idegenforgalmi infrastruktúrába történő beruházások történtek az évek során. Dubai napjainkban egy olyan város, amely páratlan hotelekkel, figyelemre méltó építészeti és világszínvonalú szórakoztató és sporteseményekkel büszkélkedhet.

Legfőbb látnivalók

Burj Khalifa

A 828 méter magas Burj Khalifát nem szabad kihagyni egy dubai látogatás során. A világ legmagasabb felhőkarcolója uralja a város látképét, és érdemes nem csak kívülről, hanem belülről is megcsodálni a fenséges épületet. Egy napfényes, felhőktől mentes napon a 124. emeletről lenyűgöző kilátás tárul elénk. A toronyban számos exkluzív társalkodót is kipróbálhatunk, ha felülről szeretnénk megnézni a várost, ilyenek a 148. emeleten található At The Top Sky Lounge és a 122. emeleten található At.mosphere.

The Dubai Mall

A Burj Khalifa mellett elhelyezkedő híres Dubai Mall-ban 1200 üzlet és 150 étterem áll a vásárlók rendelkezésére. Az épületben megtalálható egy vidámpark, egy jégpálya, egy hatalmas fedett vízesés, egy szabadtéri szökőkút, és egy óriási akvárium különleges vízi állatokkal.

Palm Jumeirah

A pálmafa alakú mesterséges szigetcsoport ezrével vonzza a turistákat. „Levelein” mesés szállodák és resortok találhatóak meg.

A sivatag

Dubai belvárosától kevesebb, mint 20 perces autóútra lévő sivatag az ország igazi autentikus látnivalója. Ha szeretnénk megtekinteni a sivatag igazi arcát, különböző szafarikon vehetünk részt dzsippel, teveháton vagy akár hagyományos barbeques túrával.

Kite Beach

A híres Kite Beach tökéletes helyszín a pihenésre, illetve mindenféle vízi sport kipóbálására. Rengeteg szabadtéri kávézó, illetve étterem vár ránk mindössze pár percre a parttól.

Ha Dubaiban járunk érdemes felfedeznünk a „régi” várost, ahol autentikus épületeket nézhetünk meg, illetve nem érdemes kihagyni a Madinat Jumeirah-t, amely egy autentikus citadella, meseszép épületekkel.

Azoknak ajánljuk Dubait, akik szeretik felfedezni az ultramodern felhőkarcolók világát, a mérhetetlen luxust és mindemellett csak a kikapcsolódásra szeretnének fókuszálni.

Ha szeretne értesülni legújabb ajánlatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat