Seychelle-szigetek - repulosutak.com

Egy valódi földi paradicsom: A Seychelle-szigetek

Elhelyezkedése

A Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban helyezkednek el. Az eldugott kis szigetvilághoz legközelebb Tanzánia, Comore-szigetek, Réunion és a Maldív-szigetek találhatóak meg. Érdekessége, hogy a belső szigetek felszínét csodálatos hegyek csipkézik, ellenben a külső vidékek mind korallzátonyok. Legmagasabb pontja 905 méter magas és a Morne Seychellois nevet viseli.

Lakossága és kultúrája

A Seychelle-szigetek Afrikához tartozik hivatalosan és legnagyobb érdekessége, hogy egyáltalán nincsenek őslakói. A lakosság nagy része telepesek és hódítók leszármazottai, ebből adódóan a legtöbb helyi római katolikus vallású.

Éghajlata

A szigetvilág a trópusi égövben helyezkedik el, ennek ellenére domborzatának köszönhetően egy különleges mikroklíma alakult ki a szigetek körül, így előfordulhat, hogy az egyik tengerparton éppen kisüt a nap, a másikon pedig esik az eső.

Élővilág

A tengeri élővilág igencsak gazdag a térségben. A felszín alá merülve különleges és pompázatos halakat és teknősöket figyelhetünk meg a korallzátonyokban. Nem csoda, hogy egyre nagyon figyelmet fordítanak a tengeri élővilág és a korallzátonyok megóvása érdekében.

Programlehetőségek a Seychelle-szigeteken

A szigetvilág turisztikai szempontból egy igencsak kedvelt úti célnak számít, így nem meglepő, hogy számtalan luxushotel, spa- és wellnessközpont található. Rengeteg féle üdülőközpont áll a rendelkezésünkre az egyszerűbb, megszokott hotelstruktúráktól kezdve az eldugott mini szigeteken elhelyezkedő exkluzív bungalókig.

A Seychelle-szigeteken nagyon népszerűek a különböző vízi sportok és kirándulások. Akár családdal, akár barátokkal utazunk, mindenképpen meg fogjuk találni a számunkra legmegfelelőbb programot. Kirándulhatunk a hegyekben, vagy akár részt vehetünk sétahajókázásokon, amelyek során feltérképezhetjük a szigetvilág eldugott kis részleteit. Ha kicsit extrémebb sportokra vágyunk, kenuzhatunk vagy vitorlázhatunk a part közelében.

Akár lazítani szeretnénk, akár aktívabb pihenésre vágyunk, a búvárkodást nem szabad kihagyni a térségben! A lenyűgöző tengeri élővilág mindenkit el fog varázsolni! A 115 szigettel rendelkező térségben a legváltozatosabb fajokkal találkozhatunk. A merülésekhez természetesen búvárvizsga szükséges, amellyel kapcsolatban érdemes informálódni az utazás megkezdése előtt.

Érdemes megemlíteni, hogy a Seychelle-szigetek népszerű nászutas és esküvői helyszínnek számítanak. A csodálatos partok és romantikus környezet olyan lehetőségeket ad, amelyek tökéletesek egy mesés nászút eltöltéséhez.

Azoknak ajánljuk a Seychelle-szigeteket, akik szeretik élvezni a fehérhomokos tengerpartokat, kikapcsolódásra vágynak a világ ezen eldugott pontján, valamint nem félnek kipróbálni egy kicsit aktívabb pihenési formát.

Értesüljön elsőként ajánlatainkról!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat