KERALA főkép - repulosutak.com

Érdekességek – Kerala, India legszebb állama

Kerala India dél-nyugati részén fekszik. Az indiai állam a világ egyik legszebb paradicsomának számít. Erdők, tengerpartok, vízesések és gyönyörű folyók jellemzik. Kerala állam legnagyobb városa Kocsín, amely az Arab-tenger partján húzódik. A lakóhajóktól a luxushotelekig bárhol megszállhat az államban, tehát mindent igényt tökéletesen kielégít a turisták számára az állam.

A LEGNAGYOBB NÉPSŰRŰSÉGŰ INDIAI ÁLLAM

Kerala számít a legnagyobb népsűrűségi államnak az országban. Lakossága közel 32 millió fő. A legnagyobb városában, Kocsínban, közel 2,1 milliónak laknak, míg a fővárosban, Tiruvanántapuram-ban 970 ezren. A sok lakos és az állam kisebb területe miatt, így már indokolt is a legnagyobb népsűrűségű állam jelző, ám érdemes megjegyezni, hogy az ország fővárosában, Delhi-ben már közel 23 millióan laknak az elővárosait is figyelembe véve, amivel a világ egyik légnépesebb városa is egyben.

NINCSENEK IPARI GYÁRAK

Az államban nincsenek ipari épületek, így ez elképesztően jót tesz környezetvédelmi szempontból Keralának. Mivel nincsenek gyárak, így csodás teaültetvényeket, vízeséseket és tisztán rendezett partszakaszokat találunk az ország délnyugati államában. Nem hiába nevezik Keralát “India zöld fűszerkertjének”.

HOLTÁGAK, HOLTÁGAK, HOLTÁGAK

Kerala rengeteg bámulatos holtág otthona is egyben. A holtágak itt számos egyedi faj számára adnak otthont. Vízi fajok, vízi madarak, rákok, békák, vidrák és teknősök is laknak a holtágak közvetlen környezetében. Az ide utazók számtalan turisztikai programot találhatnak, ahol a holtágakat hajózhatják körül.

A LEGSZEBB INDIA STRANDOK

Itt találhatóak az egész ország legszebb strandjai. Az India déli részén fekvő Kovalam városa szolgáltatja az ország legcsodálatosabb strandját. A 20. század elején még csak egy csendes halászfalu volt Kovalam, a gyönyörű partjai miatt azonban az utazók kedvenc strandja lett. Azóta komplett szállodaláncokat húztak fel ide, de a szerény szálláshelyek is megmaradtak, hogy mindenki igényeit kielégítse az üdülőváros.

Amennyiben szívesen ellátogatna Indiába, netán Kerala államba és megismerné a gyönyörű nemzeti parkokat, valamint strandokat, tekintse meg legfrissebb Indiába szóló ajánlatainkat:

Nagy Dél-India körutazás – tengerparti pihenéssel Keralában

Körutazás: Arany háromszög (India) és Dubai