Fényjátékok a szolidaritás jegyében

Egyre több és több szállodának kellett ideiglenesen bezárnia az utóbbi pár hétben a koronavírus miatt kialakult válságos helyzet miatt. Sokan a végleges bezárás miatt aggódnak, ellenben még ebben a bizonytalan helyzetben is találkozhatunk, pozitív és szívhez szóló megnyilvánulásokkal.

Egyre több országban láthatunk olyan híres épületeket, szobrokat és szállodákat, amelyeket egy bátorító üzenettel világítanak ki.

Budapest – Magyarország:

Fővárosunkban több hotel is szívecskét jelenített meg ablakaiban, így kifejezve szolidaritását a budapesti hotelek és a turizmus veszteseivel. Többek között az Intercontintental és a Mercure Budapest Korona szálloda homlokzatán is feltűntek a szívhez szóló alakzatok.

Svájc:

Az országban a budapesti megmozduláshoz hasonlóan az egyik leghíresebb hegycsúcs kapott fényfestést. A Matterhorn oldalára a “Remény” és a “Maradj otthon” kifejezések voltak olvashatóak.

Rio de Janeiro:

Rio ikonikus jelképét a Megváltó Krisztus szobrát, a közelmúltban szintén kivilágították. A szoborra különböző országok zászlaját tüntették fel, kifejezve a szolidaritást azok az országok iránt, akik szintén a koronavírussal küzdenek.