Grúz-Örmény - repulosutak.com - főkép

Grúz és örmény körutazás

Utazza körbe Grúzia és Örményország UNESCO Világörökségi helyszíneit májusban, valamint tekintse meg a 2 ország természeti értékeit!

Legérdekesebb programok és úti célok a körutazás során:

Gori: Gori-t a körutazás elején ismerheti meg. A város leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin 1878-ban. Szülőháza mellett múzeumot üzemeltetnek Goriban, ahol mintha megállt volna az idő. Természetesen a múzeum megtekintése lesz a fő program itt, ahol egy páncélozott vasúti kocsit is találhat, amellyel Sztálin a legfontosabb történelmi eseményeire utazott.

Tbiliszi: Tbiliszi Grúzia fővárosa. A grúz főváros és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott területnek számít. Az ősi és a modern városrészek tökéletes harmóniában állnak egymással. Kicsit európai, kicsit keleties épületek, szépen felújított sétálóutcák és éttermek jellemzik a várost. A város felfedezése közben megtekintheti az óvárost, a szűk kis utcákat, valamint az egyházi és építészeti nevezetességeket. Főbb nevezetességek: Narikala erőd, Szentháromság templom, Szioni Székesegyház, Ancsiszkáti templom.

Mcheta: Mcheta Grúzia ősi fővárosának és vallási központjának számít. Az egykori Ibéria, majd Kartli első fővárosa is Mcheta volt. Megtekintheti itt a Jvari székesegyház-kolostort és a Szvetichoveli Székesegyházat is, amelyek az UNESCO Világörökség részét képzik.

Haghpat – Goshavank – Sevan-tó: Grúzia több pontjának felfedezése után elindulhat az örmény határ felé, a határon átkelve pedig az első úti cél a Haghpat apátság lesz, amelyet a középkori örmény építészet csodájának tekintenek. A következő megálló Örményországban Goshavank kolostora lesz, amely már a XII. századtól áll. Az örmény kaland harmadik állomása a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához vezet. A Sevan-tó és a mellette fekvő Sevanavank komplexumot keresheti fel, amelyet a IX. században alapítottak.

Jereván: Jereván Örményország fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Jeruzsálem és Damaszkusz után Jereván a világ legrégebb óta lakott városa, hiszen már több mint 2700 éve lakják. A városnézés során a következőket keresheti fel: Örményország anyja emlékmű, Matenadaran, Cascade komplexum, Köztársaság tér, örmény genocídium emlékhelye.

Borjomi Nemzeti Park: A Borjomi Nemzeti Park Európa egyik legnagyobb természetvédelmi területe. A park ismert továbbá ásványvízéről is, amelyet meg is kóstolhatnak az utazás résztvevői. A park a Kis-Kaukázus területén található, már újra Grúziában, Kutaisi és Tbiliszi között.

Örményország, Grúzia, 8 UNESCO Világörökségi helyszín – Előfoglalási kedvezménnyel:

  • Dátum: 2020. május 18. – 2020. május 26.
  • Időtartam: 9 nap / 7 éj
  • Ellátás: félpanzió
  • Szálláshelyek az utazás során: Tbiliszi 2 éj, Jereván 3 éj, Akhaltsikhe 1 éj, Kutaisi 1 éj.
  • Elhelyezés: 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

 

Kétágyas elhelyezéssel:

402.000 Ft/fő-től

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY – 2020. JANUÁR 30-IG:

Új utasoknak 5%, törzsutasoknak 7% kedvezmény az alapárból!

 

A részvételi díj tartalmazza:

A Wizz Air repülőjegyet illetékkel, mely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyász díját; a szállásokat félpanziós ellátással; tartalmas programokat; a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal; a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza:

A belépőjegyeket a programokhoz, nevezetességekhez és a borravalókat (helyszínen fizetendő – kb. 80 EUR); az útlemondási biztosítást (1,5%); utasbiztosítást; baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Az utazásszervezők az árak változtatási jogát fenntartják.

Szeretnék ajánlatot kérni!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen