Tánc - Mexikó - repulosutak.com

Ha már Mexikóban járunk…

Mexikó nem csak a chili, tequila, vibráló színek és a különleges táncok miatt érdekes és izgalmas hely.

Mivel az országra a trópusi éghajlat a jellemző, a hőmérséklet egész évben kellemes, 25-30 Celsius fok körül alakul. A sokak által kedvelt, úgynevezett “télből nyárba” kiruccanások is sikeresek lehetnek itt.

Most megmutatunk néhány olyan helyszínt, amit érdemes lehet meglátogatni ebben a sokszínű országban járva.

A maja múlt megelevenedése:

Chichen Itza: az 500-as években épült város romjai mai napig magán viseli az akkori szokásokat. A legutolsó maja piramis és a város többi hátramaradt emléke az UNESCO világörökségei közé tartozik.

A mesés öböl:

Cabo San Lucas: A hatalmas sziklákkal határolt öböl csodálatos látványt nyújt mindenki számára. A kialakított strandon gyönyörű látvány mellett fürödhetünk, de aki szeretné közelebbről megcsodálni a sziklákat, a motorcsónakoknak és vízitaxiknak hála, megteheti.

A rejtett strand:

Különleges és romantikus helyszín, más néven a szerelmesek strandja, amely biztonságos menedéket kínál a zsúfoltság elől. A buja zöld sziget felszínén egy hatalmas lyuk nyílik egy titkos kis tengerpartra, bőséges árnyékkal és kristálytiszta vízzel.

Művészetek nyomában:

Frida Kahlo mexikói művész egyéni stílusát világszerte ismerik. A La Casa Azul az ő szülőháza, ami most múzeumként működik, hogy munkásságát és életének fontos momentumait bemutathassák.

Izgalmak a víz alatt:

Cancun víz alatti művészetek múzeuma Jason deCaires Taylor művész nagyszabású projektjét mutatja be. Mexikó partjainál több mint 400 szoborból áll, melyek korallzátonyt alkotnak a tiszta, sekély vízben. A projekt célja a tengeri élet támogatása és a biológiai sokféleség növelése a vizekben.

Mexikóváros csodái:

Természetesen a fővárost sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, hiszen a világ egyik legnagyobb városa, több mint 20 millió lakossal.

  • Az óriási székesegyház több száz éve, hogy a gyönyörű, virágokkal teli tér részét képezi. A szépen megmunkált tornyok, s maga az egész épület csodás látványt nyújt.
  • Palacio de Bella Artes sárga kupolás épület Mexikóváros kulturális központja, a Szépművészeti Palota. Az épület falfestményeiből rengeteget tanulhatunk, mire egy-egy bonyolultabb részletet megfejtünk.

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat