Cozumel - Mexikó - repulosutak.com

Hasznos információk mexikói utazáshoz – I. rész

Kristálytiszta, fehérhomokos tengerpartok, ősi maja és azték kultúra nyomai, tequila, sombrero – kinek mi jut eszébe először Mexikóról? Ha ebbe a kivételesen sokszínű, latin világba tervezi következő útját, mindenképpen érdemes elolvasnia cikkünket, melyben mexikói útjához látjuk el hasznos információkkal.

1. PONTOSAN HOVA?

A Yucatán-félszigeten fekvő Cancun és Riviera Maya, valamint a tőlük nyugatra elterülő sziget, Cozumel a legnépszerűbb úti célok Mexikóban a nyaralni vágyók körében. Ugyanis ezekről a területekről könnyen elérhetők az ősi maja romvárosok és a vakítóan fehér homokos strandok is. Továbbá bámulatos víz alatti képződményei miatt a búvárok és a snorkeling rajongói Cozumelt a világ egyik legelképesztőbb merülő helyének tartják.

Mexikó - búvár - repulosutak.com

2. IDŐELTOLÓDÁS

A közép-európai időhöz viszonyítva -7 óra. Vagyis amikor Magyarországon dél van, Mexikóban még csak hajnali 5 óra.

3. IDŐJÁRÁS

Az ország nagy részén trópusi éghajlat jellemző, így a hőmérséklet egész évben 26-29 °C körüli. A száraz évszak októbertől májusig tart, ekkor érdemes Európából odautazni – a télből a nyárba. Az esős évszakban, májustól októberig, kedvezőbb áron lehet utat foglalni Mexikóba, de ilyenkor nincs garancia napsütéses tengerparti pihenésre; különösen igaz ez a júniustól novemberig tartó hurrikán időszakra.

4. MIT VISELJÜNK?

Az egész évben tartó nagy meleg miatt könnyű, nyári pamutruhákat javaslunk csomagolni, emellett sapkát vagy kalapot (esetleg szombrérót) érdemes magunkkal vinni a napszúrás megelőzésére. A szállodákban a vacsorához a nőktől térdet és vállat eltakaró öltözék, a férfiaktól pedig hosszúnadrág és ing az elvárt viselet.

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat