Mexikó - repulosutak.com

Hasznos információk mexikói utazáshoz – II. rész

5. STRANDOLÁS

A strandokon a víz hőmérséklete is 26-29 °C közé esik általában, azonban az esős évszakban, viharok idején nem fürödhető. Napos időben azonban érdemes kipróbálni a snorkelinget vagy a búvárkodást, ezenkívül a jetskit vagy a vízisít is. Az ezekhez szükséges eszközök bérlésére általában minden strandon van lehetőség.

6. HOGYAN KÖZLEKEDJÜNK?

Busszal, metróval vagy taxival érdemes közlekedni, területtől függően. Érdekesség, hogy míg New Yorkban a taxikat kell leinteni, addig Mexikóban a buszt. A buszok megállnak bárhol, ahol valaki leinti őket, vagy bárhol, ahol egy utas le szeretne szállni.

7. EGÉSZSÉGÜGY

Nincs kötelezően beadandó oltás. Viszont mivel minden orvosi ellátás fizetős, így utasbiztosítás kötése az utazás előtt mindenképpen ajánlott!

8. BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

  • Vízumra nincs szükség turisztikai célú beutazáshoz
  • Útlevél szükséges, melynek az országba érkezés időpontjától még minimum 1 évig érvényesnek kell lennie
  • Az országba lépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt (ún. Turista Kártyát) töltetnek ki, melyet a kiutazáskor le kell náluk adni
  • Belépési illeték fizetése is szükséges, melynek összege kb. 294 peso (körülbelül 22,5 amerikai dollár) – ezt az összeget általában már a bruttó repülőjegy ár tartalmazza.

Javaslat: bárhova is utazik, mindenképpen érdemes okmányairól fénymásolatot készítenie, melyet a bőröndjében, az eredeti papíroktól távol jó tárolni, így abban az esetben, ha okmányait elveszíti, ugyanúgy fogja tudni igazolni magát.

OLVASNA MÉG A TÉMÁBAN?

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat