Ibiza - Spanyolország - repulosutak.com

Hasznos tudnivalók Ibizára készülőknek

Szezon: főszezon nyáron van, ekkor vannak nyitva a bulizós helyek, ilyenkor a sziget egy része, mint a világ első számú “buliparadicsoma” viszonylag zsúfolt. De ilyenkor is találhatók csendesebb helyek, mint például St. Eularia, mely Ibiza városától északra található. Főszezonban mindenképpen érdemes jó előre szállást és repjegyet foglalni, mert hamar teltház lesz! Szeptembertől június elejéig az egész sziget csendes és nyugodt, aki nem bulizni utazna ide, az inkább ilyenkor utazzon. Párjával, családjával nyugodt, de élményekkel teli nyaralásban lehet része!

Időjárás: A Baleár-szigetek közül Ibizán van a legjobb klíma, már áprilistól nagyon kellemes idő van, 20-23 °C. Nyáron meleg van, de nem jellemző a fullasztó hőség, esténként még júniusban is lehet kissé hűvös, tehát mindenképp érdemes pulóvert csomagolni. Szeptemberig kellemes nyaraló idő várható. Ibizán a hideg téli hónapokban is ritkán megy éjjel 7 °C alá, nappal 14 °C alá a hőmérséklet.

Ibiza - Spanyolország - repulosutak.com

Közlekedés: Ahhoz, hogy a szigetet a nyaralás alatt felfedezhessük, mindenképp ajánlott autót bérelni, melynek ára nem túl magas. Jogosítványunkat mindenképpen vigyük mindig magunkkal, mert közúti ellenőrzések gyakran előfordulhatnak! Ha robógót vagy motort bérelne inkább, figyeljen rá, hogy kötelező a védősisak. Az ingyenes parkolókat a szigeten kék jelzésről lehet beazonosítani. Ibiza buszhálózata is elég kiterjedt, így a nagyobb városokat, strandokat így is el lehet érni.

Árak: Ibiza nem tartozik az olcsó úti célok közé, a belépőjegyek és az étel- italfogyasztás ára elég magas színvonalon mozog. De ha egyszer ideutazik, olyan életre szóló élményekben lehet része, amelyért megéri kicsit a zsebébe nyúlnia.

Strandok: Finom, fehérhomokos strandok, kristálytiszta tenger várja a szigetre utazókat. Legjobb strandok: Cala Compte, Cala Bassa, Cala Sant Vincent.

Buli: A legtöbb szórakozóhely a fővárosban, Ibiza városában található, ezenkívül a nyugaton lévő San Antonioban. Tehát ha szórakozásra vágyik, ezekben a városokbna érdemes szállást foglalni. A világ legjobbjának választott klubja, a Privilege itt található, mely majdnem 10 ezer fő befogadására képes. Júliusban és augusztusban vannak a legnagyobb bulik, ilyenkor érdemes tehát e céllal érkezni.

Nyelv: Az itt élő népesség alapvetően spanyol ajkú, de az angol és a német is a legtöbb helyen használható.

Magyar külképviselet

Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Cím: C/Fortuny 6. Piso 4.28010 Madrid, Spanyolország
Telefon: (+34 91) 413 7011 vagy +34 619 22 19 29
Nagykövet: Bucsi Szabó Edit (mission.mad@kum.hu)

Tiszteletbeli Konzulátus – Mallorca

Cím: Paseo de Mallorca, 36 Sobreático, 07012 Palma de Mallorca, Spanyolország
Telefon: +34 971 720 809
Tiszteletbeli konzul: Dr. Kovács Francisco (kovacs@kovacs.org)

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat