Karácsonyi utazás - repulosutak.com

Hol tölthetjük még karácsonyt családunkkal?

A karácsonyt legtöbben általában otthonunk melegében, esetleg egy síparadicsomban töltjük; kevesen vannak, akik ilyenkor körutazásra, esetleg nyaralásra adják a fejüket. Pedig Egy karácsonyi nyaralás rengeteg izgalmas élményt tartogathat számunkra, melyek közben ugyanúgy átélhetjük a karácsony nyújtotta bensőséges hangulatot.

Karácsonyi körutazás során megismerkedhetünk más országok hagyományaival is. Azt tudta például, hogy a franciák már december 1-jén felállítják a karácsonyfát, amely egészen vízkeresztig díszíti az otthonukat? Vagy el tudja képzelni a Mikulást, amint szörfös ruhában flangál az emberek között decemberben a Copacabanan?

Vagy töltheti az ünnepet épp ellenkezőleg, mint ahogy barátai szokták: míg ők síelés után átfázva és fagyoskodva térnek vissza melegedni a hüttébe, Ön a tengerparton sütteti magát a pálmafák között, majd egy hangulatos, légkondicionált étteremben tölti a szentestét családjával.

Róma

Egy körutazás karácsonykor az olasz fővárosban, a kereszténység fellegvárában biztos, hogy nem lehet soha rossz döntés. Az olaszok nagy hangon, szívből kívánnak egymásnak és a vendégeknek boldog karácsonyt. Az ünnepek előtt adventi koszorú helyett jászolt készítenek; ennek hagyománya a 13. századig nyúlik vissza.

Lisszabon

Nem feltétlenül az a város, ami eszünkbe jut karácsonyi úti célként, de megéri elgondolkodni rajta. Az ünnepek környékén is 15 °C körül van az átlaghőmérséklet, így bár itt nem számíthatunk fehér karácsonyra, de a város igazi karácsonyi pompában díszeleg. Hagyományos karácsonyi vacsoraként pedig sózott, szárított tőkehalat fogyasztanak, burgonyával.

New York

Rengeteg amerikai karácsonyi hagyománnyal találkozhattunk már filmekben, elég, ha csak Kevin kalandjaira visszaemlékszünk (ugye, az ő családja is elutazott!). Az Egyesült Államokban hatalmas ünnep a karácsony; ha Ön is álmodott valaha arról, milyen lehet a Rockefeller centernél, az óriási karácsonyfa lábánál korcsolyázni, vagy egy hibátlan karácsonyi díszben fénylő utcán sétálni a hóesésben, akkor ideje, hogy álmai után menjen, és jövőre legyen New York a karácsonyi úti cél!

Sydney

Ausztráliában a 30 °C-os nappali hőségben nem jellemző, hogy kötött sál kerül a fa alá. Sok esetben a helyi strandokon, vagy otthon a kerti medencénél rendezik meg a karácsonyi vacsorát, ahol pulykát, malacsültet, és flambírozott szilvapudingot szolgálnak fel. A strandon gyakorta összefuthatunk szörfdeszkán közlekedő Mikulással is.