Róma - hajosutak.com

Hosszú hétvége Rómában: 5 látnivaló, amit nem szabad kihagyni

Róma, Olaszország és egyben Európa egyik leglátogatottabb országa. Sétálva az utcákon, az olasz főváros dicsőséges múltjából származó műemlékekkel találkozhatunk, illetve minden egyes sarkon ókori romokba, vagy gyönyörű barokk templomokba botolhatunk. Róma kivételes pezsgését érdemes felfedezni: barangolhatunk keskeny sétányain vagy a fő bevásárlóutcák mentén, pihenhetünk az elegáns tereken, vagy elmerülhetünk a város forgatagába. A hárommillió lakossal rendelkező város, hihetetlen régészeti leletekkel és a világ legváltozatosabb történelmi ereklyéivel rendelkezik.

1. Colosseum

A Colosseum, Róma ikonikus építménye és egyben az egyik leghíresebb látnivalója. A Colosseum egykor, a Római Birodalom idején, gladiátor- és állatviadaloknak adott otthont. Az épület 60 ezer ember befogadására volt alkalmas, illetve érdekessége, hogy építészeti szempontból lényegében 2 félkör alakú görög színházat foglal magában.

2. Vatikán

A Vatikán a katolikus egyház állama, amely Róma színévben helyezkedik el. Ha itt járunk érdemes felfedezni a Vatikáni Múzeumot, amely hihetetlen műkincseiről híres. Megtalálhatóak itt az ókori műalkotásoktól kezdve, egészen a modern vallásos művészeti gyűjteményből összeválogatott alkotások is.  A Vatikánban járva megcsodálhatjuk a Szent-Péter teret, illetve a városállam leghíresebb épületét is, a Szent-Péter-bazilikát.

3. Trevi-kút

A Trevi-kút ismerős lehet számunkra Rómában játszódó filmekből, illetve képeslapokról. A kút Róma egyik leghíresebb jelképe, így ha az olasz fővárosban járunk semmiképpen nem szabad elennünk mellette. A kúthoz kapcsolódó szokás szerint, ha a jobb kezünkkel a bal vállunk felett kell pénzérmét dobnunk a vízbe, biztosan visszatérünk Rómába. Ennek a szokásnak köszönhetően a kútba nap mint nap iszonyatos mennyiségű pénzérmét dobnak, amelyet az éj leple alatt összegyűjtenek és a rászorulóknak adományoznak.

4. A Spanyol-lépcső

A Spanyol lépcső Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. A nevét a közelben elhelyezkedő spanyol nagykövetségről kapta. A lépcsőre mi is leülhetünk egy pillanatra megpihenni, és élvezhetjük a lépcső alján elhelyezkedő tér barokk szökőkútjának látványát.

5. Forum Romanum

Az ókori Róma központjaként funkcionáló tér, a város egyik legnevezetesebb látnivalója. A köztér az ókorban piacként, gyülekezési helyszínként, valamint a szakrális és politikai központnak adott otthont. A mára már erodálódott épületek és a tér különböző elemei között sétálva, ugyanúgy átélhetjük a helyszín egykori hangulatát.

Azoknak ajánljuk Rómát, akik érdeklődnek az ókori kincsek felfedezése iránt és élvezik a város pezsgését. Egy hosszú hétvége alatt bejárhatjuk az olasz főváros legnevezetesebb látnivalóit, és megismerkedhetünk kulturális örökségével.

Tekintse meg kiemelt ajánlatainkat!