Hurghada - repulosutak.com

Hurghada – Az egyiptomi üdülőváros

Hurghada egy igazi üdülőváros, s ékes példája az úgynevezett „télből-nyárba” történő vakációknak.

Akár nyugodt, csendes, tengerparti üdülésre vágyik, akár finom ételekre és éjszakai életre vagy különleges kalandokra, Hurghada tökéletes választás!

Lássunk néhány különleges kalandot:

A sivatagi szafari során megismerhetjük a végtelen és lenyűgöző sivatagi tájat, amelyhez varázslatos naplemente és felejthetetlen csillagos ég társul. A sivatagi túrák alatt felfedezhetjük az eldugott oázisokat, valamint belekóstolhatunk régi tradíciókba a helyi Beduinok segítségével és vezetésével. Ha Egyiptomban járunk, nem érdemes kihagyni a misztikus sivatag feltérképezését.

A gyönyörű korallzátonyokat nem érdemes kihagyni. Nem kell aggódni, hiszen nem szükséges a tenger fenekére merülni, ahhoz, hogy megismerhessük a vízi világ csodáit: sznorkelezés közben, azaz pipával és szemüveggel a víz felszínén lebegve könnyedén rácsodálkozhatunk a Vörös-tenger mesés koralljaira, gyönyörű, színes halaira, s ha szerencse mellénk szegődik, akár óriásteknősöket is láthatunk. A bátrabbaknak pedig érdemes a búvárkodást is kipróbálni.

A tökéletes helyszín Hurghada bőséges és színes koralljainak és halainak felfedezéséhez, a Magawish-sziget környéke.

Azok, számára, akik szeretnék megismerni Egyiptomot, felfedeznék a többezer éves piramisokat, s megcsodálnák a gízai nagy szfinxet, (mely a föld egyik legnagyobb és egyben az egyik legrégebbi szobra), érdemes szervezett kirándulásokon részt venniük.

Szintén szervezett kirándulás keretein belül lehet áthajózni a környező kis szigetekre is, melyek közül a legismertebb a Giftun-sziget.

Az adrelinra vágyók számára ajánljuk a víziejtőernyőzést, melynek segítségével gyönyörű kilátásban lehet része.

Amennyiben kicsit szeretne kiszakadni, töltsön el egy szórakoztató napot a Jungle Aqua Park Hurghadában, és használja ki a csúszdák, medencék és különböző játék adta szórakozási lehetőséget. Hurghada legnagyobb vízi vidámparkja 35 csúszdával, 14 medencével, valamint minden korosztálynak megfelelő tevékenységek széles választékával várja vendégeit.

A Hurghada Grand Aquarium segítségével még inkább betekintést nyerhetünk a Vörös-tenger és Egyiptom változatos élővilágába. Gyönyörű halak, ráják, krokodilok és tevék várják a látogatókat. Egy, a tengerjárók belsejéhez hasonlító teremben pedig látni lehet a búvárokat rája- és teknősetetés közben.

Nem csak a vízi világ tartogat különleges pillanatokat.

Megéri betérni Hurghada óvárosába, történelmi városrészébe, El Dahar-ba. A helyi lakosok, hangulatos bazárok és a pálmafákkal szegélyezett sétányok mesés hangulatot árasztanak.

A mindössze pár éve épült Kéttornyú Mecset gyönyörű, s könnyedén felismerhetőek rajta az arab világ építészeti stílusának főbb jegyei.

Forrás: https://www.getyourguide.com/-l403