Kolumbia - repulosutak.com

Kolumbia – Dél-Amerika sokszínű országa

Andok csúcsai, érintetlen karibi tengerpartok, a rejtélyes Amazon dzsungel, régészeti romok, gyarmati közösségek. Ezek mind megtalálhatóak a rejtélyes és változatos országban.

Az aktív pihenés szerelmeseinek ajánljuk leginkább ezt a magával ragadó vidéket.

És hogy miért érdemes felfedezni az országot?

  1. Változatos tájak

Kolumbia egyenlítőnél való elhelyezkedésének köszönhetően igazán változatos tájakat ismerhetnek meg az arra járók.

Láthatunk smaragdzöld hegyeket, megismerhetjük Kolumbia fővárosát, de sivatagot és magasan a tengerszint felett található tavakat is felfedezhetünk az utazás során.

  1. Egyedülálló kalandok

Kolumbia változatos terepviszonyai lehetőségek tárházát nyújtják a kalandorok számára. Mindegy, hogy merülni, mászni, evezni, vagy kirándulni szeretne.

San Gil vitathatatlanul a kalandok fővárosa. A kontinens legikonikusabb túraútvonala is itt húzódik, drámaian változatos helyszíneken keresztül.

A Ciudad Perdida-ba tartó többnapos dzsungeltúra során felfedezhetik Tayrona civilizációjának ősi romjait, s a Sierra Nevada del Cocuy Nemzeti Park szépségeit is megismerhetik, valamint a legmerészebb túrázók megmászhatják az Andok legmagasabb pontját is.

Az Isla de Providencia mesés kincseket tartogat a búvárok számára, csodálatos és sokszínű korallzátonyának köszönhetően. Az örök élményre vágyó kalandorok a Csendes-óceán partjainál láthatják a fenséges bálnákat.

  1. Rendkívüli kultúra

Számos ősi civilizáció régészeti és kulturális emlékei fedezhetők fel Kolumbiában. Tayrona fővárosa, Ciudad Perdida a 11. és 14. század között épült, a legtitokzatosabb ókori városok között tartják számon, természetesen csak a Machu Picchu után. A várost különleges rejtély övezi. San Augustínban több mint 500 darab, 5000 éves életnagyságú, titokzatos eredetű szoborra bukkanhatunk. Tierradentroban pedig egy ismeretlen ember által kialakított földalatti sírok érdekes hangulata ragadja magával a látogatókat.

  1. Izgalmas építészet

Kolumbia mesés óvárosainak macskaköves utcái és lenyűgöző épületei évszázadokkal repítenek vissza múltba. Barichara és Mompox városa mintha egy mozifilm díszletei lennének, míg Villa de Leyva megrekedt a 16. században.

Mit ne hagyjunk ki Kolumbiában?

1. Cartagena óvárosa

A karibi partvidék vitathatatlan királynője, egy csodálatosan megőrzött, gyönyörű, történelmi város, melyet 13 kilométernyi, ezeréves, gyarmati kőfallal vettek körbe.

Az UNESCO világörökség részét képező városkát macskaköves sikátorok, murvafürttel borított erkélyek, hatalmas templomok, s lombos fákkal körbevett közterek tarkítják.

Hagyjon fel a tipikus városnézéssel! Ahelyett, hogy megpróbálná megtekinteni az összes látnivalót, csak sétáljon, s élvezze a varázslatos környezetet. A város számos kiváló bárral és étteremmel büszkélkedhet, így könnyedén tarthat szünetet a nagy hőség és magas páratartalom miatt.

2. Caño Cristales, azaz Kristály-folyó

A Sierra de la Macarena Nemzeti Park vadonjában található folyók, vízesések és áramlatok összességét nevezik Kristály-folyónak. Július és november között szemtanúi lehetünk az egyedülálló biológiai jelenségnek. Az elszaporodott algák, moszatok és vízi növények miatt egyedülálló színkavalkád keletkezik a vízben. Ennek köszönhetően Az öt szín folyójának, vagy Folyékony szivárványnak is nevezik.

3. Zona Cafetera

Kolumbia híres kávétermelő ország. Caldas, Risaralda és Quindío megyék együttesen alkotják a Zona Cafetera-t, más néven Eje Cafetero (kávétengely) A hely hangulata igazán magával ragadó. Idős polgárok beszélgetnek a végtelen mennyiségű, forró, abarica kávé felett. Számos, működő kávéfarm és ültetvény várja a turistákat, hogy megismerhessék a kávétermesztés folyamatát.

4. Tayrona Nemzeti Park

Pálmafák szegélyezte partszakasz zöldellő hegyekkel, amelyek egy spanyol hódítás előtti város romjait rejtik. Lenyűgöző, aranyhomokos partszakaszok, kókuszpálmák és esőerdők várnak ránk.

Mögötte a Sierra Nevada de Santa Marta-nak, a világ legmagasabb tengerparti hegységének meredek domboldalai emelkednek fel. Mintegy 1.200 hektárnyi szárazföld és 3000 hektárnyi, korallban gazdag tenger tartozik ide.

A park a főszezonban (december és január) rendkívül zsúfolt, és a hatalmas áramlatok azt jelentik, hogy a gyönyörű strandok nagy része nem alkalmas úszásra, bár be lehet merülni és búvárkodni a biztonságosabb helyeken.

5. Tatacoa-sivatag

Félúton Bogotá és San Agustín között fekszik a Tatacoa-sivatag. Meglepő tájképet mutat a vörös sziklák és vízmosások által keletkezett vájatok végtelen sora.

A Tatacoa valójában nem igazi sivatag, bár a hőmérséklet néha eléri az 50 celsius fokot is. Technikailag félszáraz, száraz, trópusi erdő, évente átlagosan 1070 mm csapadékkal. A Nevado de Huila (5750 m) csúcsai megtartják a leeső csapadék jelentős részét, így a 330 négyzetkilométeres, hegyekkel körülhatárolt  Tatacoa száraz marad. Az eredmény pedig egy különleges ökoszisztéma, ami skorpiókkal, menyétekkel, gyümölcsöt termesztő kaktuszokkal és több mint 72 madárfajjal rendelkezik.

6. Las Lajas szentély

Vitathatatlanul Kolumbia legszebb temploma, de sokan úgy vélik, hogy a világ egyik legszebb egyháza. A The Telegraph lap pedig 2015-ben a világ legszebb templomának nevezte.

Az Ipialesben található templom egy 130 méter magas hídon található, a Guáitara folyó felett, kevesebb, mint 7 mérföldre, az ecuador-i határtól.A Las Lajas a gótikus újjáéledés stílusait magán, melyet a Szűzanya előtt való tisztelgés miatt építettek.

A szentély lenyűgöző építészetéről és legendák sorozatáról, a Szent Szűz megjelenéséről és egy titokzatos falfestményről híres, amelynek eredetét senki sem tudja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat

Forrás:

https://www.lonelyplanet.com/colombia

https://medellinguru.com/las-lajas-sanctuary/