Korfu - Görögország - repulosutak.com

Korfu – Miért tökéletes nyaralási úti cél?

Korfu Görögország egyik legcsodálatosabb szigete és nem véletlenül az egyik legtökéletesebb nyaralási úti cél. A sziget gazdag kulturális öröksége, történelmi műemlékei, lenyűgöző természeti tájai, kristálytiszta tengerei és kiváló időjárása egész évben vonzza az idelátogatókat és tanúbizonyságot tesz arról, hogy miért Korfu a legjobb úti cél a mediterrán térségben.

A következőkben összegyűjtöttünk néhány olyan látványosságot, amelyek igazán varázslatossá teszik a szigetet.

Strandok

Marathiá és Agía Varvára: A Korissíon-lagúnától délkeletre fekvő partszakasz megszakítás nélküli homokos strandot képez, amely különböző szakaszokra oszlik. A szomszédos Marathiá-t és Agía Varvára-t csak egy kis patak választja el egymástól.

Longás (Perouládes): A strand arról híres, hogy innen pompázatosan látni a naplementét. A part maga sziklákkal szegélyezett és mesebeli homokos tengerpartot tartogat számunkra.

Íssos: A Korissíon-lagúna délnyugati részén elhelyezkedő Íssos strandján a környezet egészen eltérő más strandokétól. Itt a dűnék magasabbak és egy kicsit érintetlenebb természettel találkozhatunk.

Látnivalók

Pantokrator-hegy: Ha Korfun kirándulni támad kedvünk, válasszuk a sziget legmagasabb csúcsát, a Pantokrator-hegyet. A csúcsról panorámás kilátás nyílik Korfu egészére, és még Albániát is megpillanthatjuk a távolban. A Pantokrator-hegy csúcsaira való túrázás átlagosan két órát vesz igénybe.

Sidari (Canal de l’Amour): A Canal de l’Amour a sziget nyugati oldalán terül el és homokkő sziklák által létrehozott szűk beugrók sorozata. A beugrók mindegyike egyedülálló, ahol érintetlen fehér homok és szűk ösvények találhatóak, amelyek egy gyönyörű kőhídra vagy egy rejtett barlangba vezetnek. A szikláknak köszönhetően a hullámzás ellen védett a területet, így egy hűvösebb napon is sütkérezhetünk itt.

Old Perithia: A történelem iránt érdeklődőket, illetve azokat, akiket a sziget hagyományos kultúrája lenyűgöz, felfedezhetik Korfu egyik legszebb látványosságát, az Old Perithia-t. Ez a falu a legrégebbi, ami Korfun fennmaradt. A Pantokrator-hegy lábánál fekvő város a tenger felé néz, ellenben a partról nem látható. A régi Perithia nyolc templommal és több mint, 100 hagyományos Corfiot-házzal büszkélkedhet.

Az óváros

Korfu gyönyörűen megőrzött óvárosában, amely UNESCO Világörökségi Helyszín, a reneszánsz és a barokk tökéletes egyvelegével találkozhatunk. Keskeny macskaköves lépcsőkön át vezető kis utcákat és boltíves átjárókat (“kantounia”) vehetünk szemügyre az óváros bejárása során, amely olyan hatást kelt, mintha Genovában vagy Nápolyban járnánk.

Spianada, a város központi tere, amelyet a 19. századi francia építészeti műalkotások díszítenek. Itt különböző koncerteken és játékokon vehetünk részt.

Liston, a város egyik legfőbb jellegzetessége, ahol a régi időkben az arisztokraták élvezték az esti sétájukat. A jellegzetes árkádok a város legcsodálatosabb hátterét képezik, amelyet megcsodálhatunk a város több hangulatos kávézójában üldögélve.

Ha a városban járunk, nem szabad kihagynunk a 15. században épült régi erődöt, illetve a Sianada északi oldalán fekvő Szent Mihány és György palotát, amely a brit megszállás alatt épült.