Korfu - Görögország - repulosutak.com

Korfu

Korfu Görögország nyugati parti szigetei (Jón-szigetek) közül a legészakibb. Az egyik leglátogatottabb sziget, ezt valószínűleg viszonylagos közelségének is köszönheti. A sziget a Görög partoktól mindössze 2 km-re fekszik. Az országban páratlanul buja növényzet jellemzi, olajfákat, ciprusokat, kúszónövényeket láthatunk mindenfelé. A sziget partjai igen tagoltak, rengeteg öblöt, sziklák alatt rejtőző apró strandot fedezhetünk fel. A sziget belsőbb részén a vonzó olajfaligetek között bájos görög falukra bukkanhatunk, barátságos, mosolygó helyiekkel.

Korfu - Görögország - repulosutak.com

UTAZÁSI TIPPEK

  • A főszezon július közepétől augusztus végéig tombol, ilyenkor rengeteg turistára kell számítani, tehát ha valaki inkább csendesebb nyaralásra vágyik, célszerű inkább júniusban vagy szeptemberben utazni; a tenger ezekben az időszakokban is kellemesen langyos.
  • Érdemes előre lefoglalni az utunkat ide, mert sokszor az utolsó pillanatokban már minden szállás tele van a szigeten. Ne várjon hát a foglalással!
  • Közlekedés: mindenképpen érdemes autót vagy robogót bérelni a sziget bejárásához, mivel a helyi közlekedés időnként nehézkes, továbbá tömegközlekedéssel nem érhető el a sziget minden szépsége.
  • Tengeri sünök elő-elő fordulhatnak, a kavicsos-köves partokon tanácsos fürdőcipőt viselni.

ÉLMÉNYEK

  • Érdemes felkeresni Kassiopit, a csendes kis halászfalut, melyet a turistaáradat kevésbé érint, így megismerkedhetünk hiteles, helyi életképekkel. Bájos kikötőjét, barátságos kávézóit mindenképpen érdemes meglátogatni.
  • Sidari mellet találhatjuk a Szerelmesek Csatornáját: ha választottunkkal együtt úszunk át rajta, szerelmünk örökké tart majd.
  • Erzsébet királyné, Sissi számára ez volt az egyik legszebb hely a világon, így építtetett is ide magának egy palotát, az Ahíliót, amit nyaralóként használt. Magyaroknak kihagyhatatlan látnivaló!
  • A sziget fővárosában, Korfu városban (görögül Kerkyra) egyszerre találhatunk olasz és görög hatásra utaló régészeti és kulturális látnivalókat. Gyalog vagy akár konflissal is bejárhatjuk az erődöket, múzeumokat, palotákat, gyönyörködhetünk a varázslatos hangulatú macskaköves utcácskákban. Este az éjszakai életet kedvelők is biztosan találnak az ízlésüknek megfelelő szórakozást.
  • A sziget legmagasabb pontja Pantokratoras a 900 méteres magasságot alig haladja meg. Kitűnő kirándulási célpont lehet a természetkedvelő utazóknak.
  • A legszebb strandot Paleokastritsán, a sziget északnyugati részén találhatjuk. Türkizkék, kellemes víz, elegáns ciprusok, olajfák jellemzik. Az itteni akváriumba is érdemes betérni. Ha Korfun jár, ezt semmiképpen ne hagyja ki!
Kerkyra - Korfu - Görögország - repulosutak.com

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat