MALDÍV-SZIGETEK

2018.01.18-30. vagy 2018.03.08-20.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!

Márciusi időpontra:

  • 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft / fő
  • 2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft /fő

 

UTAZÁS: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

ELLÁTÁS: Srí Lankán félpanzió, a Maldív-szigeteken all inclusive, Dubajban reggeli

RÉSZVÉTELI DÍJ739.900 Ft/fő-től

Magyar idegenvezetéssel!

Minimum létszám 20 fő!

ÁR TARTALMAZZA:

  • repülőjegyeket
  • szállást 11 éjszakára a megjelölt étkezésekkel
  • programokat, belépőjegyeket a nevezetességekhez
  • útlemondási biztosítást.

ÁR NEM TARTALMAZZA:

  • repülőtéri illetéket kb. 155 000 Ft/fő
  • srí lankai vízumot és a vízumügyintézés díját: 15 000 Ft/fő
  • helyi borravalókat
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

1. nap: elutazás Srí Lanka szigetére 
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással Colombóba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Negombo tengerpartja 
Érkezés reggel Colombo repülőterére, majd transzfer a tengerparti szállodába, Negombo környékére. Kikapcsolódás a tengerparton vagy a medencénél, a napot az utazás fáradalmainak kipihenésére szánjuk. Vacsora és szállás Negombo környékén (1 éj).

3. nap: Pinnawala 
Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawalában, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Sigiriya környékén (2 éj).

4. nap: Sigiriya és Polonnaruwa 
Reggeli után a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az V. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwába, mely a XI-XII. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az UNESCO világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

5. nap: Dambulla, Matale és Kandy 
Reggeli után Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban, és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

6. nap: Peradeniya, teaültetvények és Nuwara Eliya 
Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd utazás Nuwara Eliyába, útközben egy teaültetvény megtekintése. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Srí Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Szállás Nuwara Eliyában (1 éj).

7. nap: Yala Nemzeti Park 
Délelőtt utazás a Yala Nemzeti Parkba, a szigetország leglátogatottabb nemzeti parkjába. Dzsipekbe szállva ismerkedünk majd a park gyönyörű tájaival és lakóival. A nagyon gazdag és színes madárvilág mellett elefántok, őzek, szarvasok, bivalyok, krokodilok és leopárdok élnek a parkban. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (1 éj).

8. nap: Galle és Colombo 
Reggeli után továbbutazunk Galle városába. Az egykori déli főváros izgalmas elegye a holland gyarmati építészeti emlékek és a trópusi Srí Lanka egzotikus világának. A keleti fűszerek és a tenger felől fújó szél illata járja be az óceán által három oldalon körülvett erőd utcáit, ahol apró butikok, kávézók, éttermek színes kavalkádja fogadja a látogatót. Délután panoráma városnézés Colombóban: a főváros hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, modern toronyházak épültek a régi épületek helyére, de vannak városrészek, ahol még láthatjuk a brit gyarmati épületeket, a százéves óratornyot, hindu és buddhista templomokat. Este transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Érkezés az éjszakai órákban, majd hajós transzfer a szállodába (4 éj).

9-11. nap: Maldív-szigetek 
Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

12. nap: Dubaj 
Reggeli után búcsút intünk a Maldívszigeteknek, hajós transzfer a repülőtérre, majd repülés Dubajba. A délutánt Dubaj felfedezésével töltjük, a panoráma városnézés során láthatjuk a Jumeirah mecsetet, a híres Burj Al Arab épületét, a Sheikh Zayed út modern épületeit. Látogatás az Al Fahidi erődben elhelyezkedő Dubai Múzeumba, majd hagyományos vízitaxival, abrával utazunk a híres fűszerpiacra és aranypiacra. Este szállás Dubajban, a repülőtér közelében (1 éj).

13. nap: utazás Budapestre 
Korai transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre, érkezés a déli órákban.

Ajánlatkérés

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen