Etiópia - Seychelle-szigetek - repulosutak.com

Körutazás Etiópiában & Seychelle-szigeteken

Etiópia és a Seychelle-szigetek felfedezése tavasszal, tengerparti kikapcsolódással

Etiópia hihetetlenül gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. A körutazás kolostorokat, erődöket és egy földalatti templomot is útba ejt, nem beszélve a változatos állatvilággal rendelkező Simien Nemzeti Parkról.

Neve a görög Aithiopia latinosított változata, jelentése: „ember napsütötte arccal”. Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa, területének fele több, mint 1200 m magas.

Az etióp körutazás után a Seychelle-szigeteken lévő Mahé-szigeten nyílik több napos pihenési lehetőség tengerparti szállodában.

Etiópia

Etiópia híres domborzati adottságairól, amelyek meghatározzák az ország képét.

A több mint 3000 méter magasan fekvő Simien és Bale hegyek gyönyörű kilátással rendelkeznek. A Danakil Depression-t az afrikai kontinens legmélyebben fekvő helységét is érdemes lehet felkeresni egy körutazás során.

Addis-Abeba

Etiópia fővárosa a 19.században alapult, mely egy különleges kapu, ami egy ősi és misztikus világ szélén áll. Afrika negyedik legnagyobb városa, és annak diplomáciai fővárosa.

A szétszórt város a legjobb hely arra, hogy megismerjük Etiópia igazi világát, gasztrónomiáját és történelmét.

Gondar

Gondar az ország egyik legkiemelkedőbb látnivalója és egyben a világörökség része is. Egyedülálló építészete ötvözi a barokk, az arab és a núbiai stílusjegyeket, így tükrözi  a 17 és 18. század uralkodóinak építészeti hagyományát. Érdekes célpont lehet azok számára, akik nem csak a palotákra kíváncsiak, hanem a várkomplexum körében élt emberek életére is.

 Lalibela

Lalibela szintén az UNESCO Világörökség listáján szerepel és Etiópia legfontosabb keresztény zarándokhelyeként tartják számon. A 11 sziklába vájt templom a hegyekben helyezkedik el. Legjelentősebb épülete a Szent-György templom, amelyet a világ 8. csodájaként emlegetnek.

Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek a világon talán legkülönlegesebb szigetcsoport, amely az Indiai-Óceánon található. Legközelebb szomszédai Madagaszkár és Tanzánia. Az egykori francia gyarmat magas hegyekkel, fehér homokos tengerparttal és kivételes állat- és növényvilággal rendelkezik.

Ha szeretnéd felfedezni Etiópia sokszínű világát, vegyél részt egy életre szóló körutazáson, amely során megismerheted a Kelet-afrikai ország legszebb látnivalói mellett a Seychelle-szigeteket is.

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 52 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 26 000 Ft/fő

Dátum: 2020. március 2 – 2020. március 16.

Időtartam: 15 nap/12 éj

Ellátás: teljes ellátás Etiópiában, reggeli a Seychelle-szigeteken

Szálláshelyek a körutazás során: Addisz-Abeba 1 éj, Lalibela 1 éj, Akszúm 1 éj, Gondar 1 éj, Simian Nemzeti Park területén 1 éj, Bahir Dar 1 éj, Addisz-Abeba 1 éj, Mahé-sziget 5 éj

Kétágyas elhelyezéssel:

1.049.900 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

repülőjegyek, szállás 3* és 4* szállodákban 12 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:

repülőtéri illeték: kb. 155 000 Ft/fő, vízum: 25 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb 65 USD/fő), utasbiztosítás.

Kérj ajánlatot!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen

Források:

https://www.lonelyplanet.com/ethiopia
http://utikritika.hu/afrika/etiopia
https://www.utazzafrikaba.hu/etiopia-2.html

https://fuggetlenutazo.com/utazas/etiopia-gondar

https://tensi.hu/korutazas/afrika/etiopia-es-a-seychelle-szigetek