Portugália - repulosutak.com - főkép

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeirán

Fedezze fel Portugália legnagyobb városait és történelmi ereklyéit, majd kapcsolódjon ki pár napot Madeira-szigetén!

Legérdekesebb úti célok a körutazás során:

Lisszabon és környéke: Lisszabont a körutazás elején fedezheti fel. A portugál fővárosban megtekintheti a Belém negyed legikonikusabb látnivalóit: a Jeronimos kolostor, a Belém torony és a Felfedezők emlékműve következik. A lisszaboni panoráma városnézésen a második napon vehet részt. Megcsodálhatja a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedhet a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. Lisszabon környékén ezen kívül még számtalan nevezetességhez eljuthat a szervezett programok által. A fővárost követően Sintra a következő állomás, amely a Világörökség részét képezi. Itt a Nemzeti Palotát tekintheti meg. Európa legnyugatibb pontja is Lisszabon közelében található, egészen pontosan 40 km-re tőle. A Cabo da Rocának nevezett nyugati pont népszerű turistalátványosság Portugáliában, világítótornyát maga is meglátogathatja.

Obidos – Nazarét – Fatima: Obidos Lisszabontól északra fekszik, nem messze az Atlanti-óceán partjaitól. A város hegytetőre épült és különlegessége, hogy teljes egészében megőrizte középkori jellegét a fehér épületeivel és városfalaival. Innen egészen az Atlanti-óceán partján található bájos halászfaluig, Nazarétig utazhat, majd Fatimába, a zarándokok városába, melynek fő nevezetessége a bazilikája.

Batalha – Coimbra: A portugál gótika remekművét, a Batalha-kolostort is szemügyre veheti. A Világörökség részét képező nevezetesség megtekintése után Coimbra-ba utazhat tovább, amely Európa egyik legidősebb egyetemét tudhatja magának. A gyalogos városnézés alatt a város hangulatos utcáiban gyönyörködhet.

Porto: Természetesen a hangulatos portugál nagyvárost, Portót is megismerheti. Az ország második legnagyobb városában sétálhat a Riberia városrészben a szűk, macskaköves utcákon, majd pedig látogatást tehet egy borospincében, ahol a híres portói borokat kóstolhatja meg.

Braga: Braga Észak-Portugália egyik legfontosabb városa és fontos vallási központ. Kezdésként gyalogosan tekintheti meg a történelmi központot, ahol a portugál barokk stílus legszebb formáit mellett haladhat el. Később ellátogathat az impozáns Bom Jesus do Monte templomhoz, amely Bragatól pár km-re fekszik egy domboldalon.

Madeira: A portugál körutazás legnagyobb részét Madeira szigetén töltheti. Éjszakánként Funchalban szállhat meg, amely a sziget legnagyobb városa. Madeira szigete a nyugodtságáról és rendezettségéről egyaránt híres, ám ezen kívül még rengeteg látnivalóval kecsegtet a turisták számára. Az első itteni programok Funchal felfedezéséről fognak szólni: a híres funchali piac, a botanikus kert és a katedrális következik, mielőtt megkóstolhatná a híres maderai bort. A Monte-hegyre szóló kirándulást sem érdemes kihagyni. Itt a Miasszonyunk templom, majd az Eira do Serrado kilátó megtekintése lesz a fő program. Ezen kívül még a több napos Madeirán való tartózkodás alatt szabad programokat is szervezhet, vagy egész napos fakultatív programokon/kirándulásokon vehet részt.

Lisszabon, Porto és Madeira szigete 2020 májusában:

Dátum: 2020. május 9 – május 17.

Időtartam: 9 nap/8 éj

Ellátás: reggeli

Szálláshelyek az utazás során: Lisszabon 1 éj, Fatima 1 éj, Porto 1 éj, Funchal 5 éj.

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

 

Kétágyas elhelyezéssel:

349.900 Ft/fő-től

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 17.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

Repülőjegyek; szállás 8 éjszakára reggelivel; tartalmas programok; magyar nyelvű idegenvezetés és útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:

Repülőtéri illeték (kb. 79 000 Ft/fő), belépőjegyek egyes nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb 40 EUR /fő); utasbiztosítás, borravalók (helyszínen fizetendő, kb 30 EUR/fő); betegség-, poggyász- és baleset biztosítás.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Szeretnék ajánlatot kérni!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen