Loro Park - repulosutak.com - főkép

Loro Parque – egyedülálló állat- és növénypark Tenerifén

A Loro Park a Kanári-szigetek legnagyobbikán, Tenerifén található. Az örök tavasz hazájának nevezett sziget rendkívül változatos és sokszínű. Hatalmas hegyek, homokos tengerpartok, tengerparti sziklák is találhatók Tenerifén, nem beszélve a sziget közepén található a Teide vulkánról, amely 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb pontjának tekinthető.

A Loro Park Tenerife északi helyezkedik el, Puerto de la Cruz szélén. A Loro Park biztosítja a szigeten az egyik legjobb szórakozási lehetőséget. A park 1972-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt és becslések szerint eddig 30-40 millió látogatóval büszkélkedhet a létesítmény.

Található itt tigris, gorilla, csimpánz, gyilkos bálna is, valamint a világ legkülönlegesebb és legnagyobb papagáj gyűjteményét is itt találjuk. Papagáj show, delfin show, sőt még gyilkos bálna show is színesíti a turisták látogatását, méghozzá egész évben. A park területén felépített pingvináriumban több száz pingvin él. Mivel a hőmérsékleti viszonyok Tenerife melegebb klímája miatt nem megfelelő a pingvineknek, így számukra fagypont alatti hőmérséklet van kialakítva a pingvináriumban.

Hogy az izgalmakat még jobban fokozza a park, cápaalagutat is kialakítottak, ahol a közel 20 méteres alagútban több cápafaj és pirája mellett haladhat el.

A Loro Park növényvilága is hihetetlenül gazdag. Az egész területet gyönyörű és folyamatosan gondozott növényzet borítja.

Amennyiben elutazna Tenerifére és meglátogatná ezt az őserdei csodát a szigeten, tekintse meg legújabb Tenerifébe tartó ajánlatunkat!