Cancun - Mexikó - repulosutak.com

Mexikó- a csokoládé, chili és a vulkánok földje

Mexikó egy gyönyörű ország, tele gazdag történelemmel és kultúrával. A már jól ismert bikaviadaloktól a csokoládéig és a nyulakig, Mexikó igazán változatos.

Ez a hely a föld legnépesebb spanyol nyelvű országa és Latin Amerika legjelentősebb állama, Azték és Maya kultúrával fűszerezve.

Mexikó hozta be a köztudatba a chilit, kukoricát és a csokoládét is!

A csokoládét Mexikóban fedezték fel, és a mezo-amerikai emberek édes italokat készítettek természetes édesítőszerekkel. A “csokoládé” szó az azték nyelvből származik. A kukoricát először Közép-Mexikóban termesztették. A legtöbb chili pedig szintén innen származik.

Mexikó ad otthont a vulkán nyúlnak.

Ez egy nagyon ritka nyúl, amely mexikói vulkánok közelében él. Ez a világ második legkisebb nyúla. Rövid, vastag szőrrel, rövid lábakkal és kis, lekerekített fülekkel rendelkezik.

A Mexikói Nemzeti Egyetem Észak-Amerika legrégebbi egyeteme.

A Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) egyetemét 1551-ben alapította V. Károly. Az egyetem a legtöbb szakembert állítja elő Mexikóban.

Mexikó az úgynevezett “Tűzgyűrű” területén található.

Ez a hely a világ egyik legdurvább földrengés és vulkánzónája. Több mint 450 vulkánt tartalmaz, és a világ aktív vulkánjainak mintegy 75% -a itt található meg. Popocatépetl Mexikó legveszedelmesebb vulkánjának számít, amely mindössze 70 km-re délkeletre fekszik Mexikóvárostól, ahonnan a megfelelő időjárási körülmények között látható.

Mexikóváros veszélyben van.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a mexikói főváros egy tóra épült, évente 15-20 cm-t süllyed. A XX. Században Mexikóváros 9 és 11 centiméter között süllyedt egy év alatt. A város infrastruktúrája, a vízellátás és a pótolhatatlan építészet állandó veszélyben van. Ha folytatódik a süllyedés, a városnak komoly problémákkal kell majd szembenéznie a későbbiekben.

A mexikói zászló eredete:

A tizennegyedik században az úgynevezett Chichmeca-k (harcos nomádok) csoportja telepedett le Mexikóban, amikor láttak egy sast (amely a napot szimbolizálja) egy kaktuszon (a szív szimbóluma) állva, csőrében pedig kigyót tartva. Ez a kép, amelyet most a mexikói címeren illetve zászlón ábrázolnak.

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat