Mexikó - Top 5 látnivaló - repulosutak.com

Mexikó – Top 5 látnivaló

Mexikó évről évre a világ egyik leglátogatottabb turista desztinációja. Az ország híres rendkívüli látnivalóiról, többek között ősi templomairól, varázslatos tengerpartjairól és különleges gasztronómiai kultúrájáról. Mexikóban mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb elfoglaltságot, az ősi kultúrák felfedezésétől kezdve, az egész napon át tartó pálmafák alatti pihenésen keresztül, a városlátogatásokon át a gasztronómiai élmények felfedezésééig.

Most összeszedtük nektek a top 5 látnivalót Mexikóban, amelyet nektek sem szabad kihagyni!

1. Teotihuacan: „A hely, ahol az emberek istenekké válnak”

Az ősi várost két, hatalmas méretű piramis határozza meg: A Hold- és a Nap piramisa, amelyek a város fölé emelkednek. Régészek szerint a nagyobb, Nap piramisát Kr. u. 100-ban, a kisebb Hold piramisát Kr.u. 450 körül kezdték építeni. A város alapterülete nagyjából 20 négyzetkilométernyi volt, és egész Mexikó legmonumentálisabb épület együtteseként tartják számon.

Cabo San Lucas

Cabo San Lucas Mexikó egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye. A városban olyan hihetetlen szépségű strandokon fürdőzhetünk, mint a Playa Medano vagy a Playa del Amor. A kristálytiszta partokon különböző vízi sportokat űzhetünk, vagy egyszerűen a szikrázó homokban napozhatunk egész álló nap. A település egyik legszebb látnivaló az El Arco sziklaboltív. Az ikonikus természeti képződmény különlegessége, hogy a Kaliforniai-öblöt választja el a Csendes-óceán vad hullámaitól.

3. Acapulco

Acapulco elsősorban a milliomosok üdülőhelyeként került be a köztudatba. A város strandjai kivételesen nem a fehér homokos tengerpartokról híres, ám így is lenyűgöző látványt nyújtanak mindenki számára. A legnépszerűbb strandok közé tartozik a Playa Condesa, illetve Playa Honda. A település híres különleges bátorsággal rendelkező sziklaugróiról, akiknek az ugrásait mi is bármikor megcsodálhatjuk a csipkézett sziklaszirtekről.

4. Tulum

Tulum a 13. században épült maja kikötőváros, és messze Mexikó egyik legszebb látnivalója. A Yucatan-félszigeten elterülő település a világ legimpozánsabb tengerparti szakaszaival rendelkezik. Tulum romjai mögött megpillanthatjuk a végtelen és szemet gyönyörködtető Karib-tengert. A várostól nem messze az ország egyik legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezhetjük fel, amely nem más, mint a Cenote Dos Ojos, „a két szem barlangja”. A barlangrendszer különlegessége, hogy a mészkő megszűri a rajta átszivárgó vizet és kristálytisztává válik.

5. Mexikóváros

A világ egyik legnagyobb városa, Mexikóváros számtalan építészeti és kulturális programot kínál az idelátogatók számára. Ha Mexikóvárosban járunk, mindenképpen nézzük meg a Mexikói Nemzeti Embertani Múzeumot, ahol azték és maja kincseket tekinthetünk meg. A Városi Katedrális az egyik legérdekesebb építmény az egész metropoliszban. A 16. században épült katedrális építészeti szempontól lenyűgöző, mivel különböző építészeti stílusok keveréke található meg benne, továbbá gazdag műgyűjteménnyel és az épület alatt meghúzódó katakombákkal is rendelkezik.

Azoknak ajánljuk Mexikót, akik szeretik felfedezni az ősi civilizációk nyomát, szívesen belecsöppennek a nyüzsgő városokba, illetve azoknak, akik élvezik az egész napos pihenést a Karib-tenger csillogó hullámai mellett.

Ha érdekelnek a mexikói utazások, kérj ajánlatot irodánktól az info@repulosutak.com e-mail címen!