Doha - repulosutak.com - főkép

Miket érdemes meglátogatni Dohában?

Doha Katar fővárosa. Katar a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, így a fővárosa is rengeteg vadi új dologgal várja a látogatókat. Az ország a Perzsa-öbölbe nyúló kis félszigeten terül el, nem véletlenül nevezik a Perzsa-öböl csodájának is. Meglátogatására a legjobb időzítés a november és március közötti időszak, hisz a nyári hónapokban a hőség jóval nagyobb.

Futurisztikus felhőkarcolók, mecsetek, látnivalók, amelyek az arab kultúrához is közelebb visznek bennünket, egyre több kulturális és művészeti épület, valamint napsütötte homokdűnék: ezek várnak ránk a modern fővárosban!

Top látnivalók, amelyeket mindenképp érdemes meglátogatni Doha felfedezése közben:

1, Souq Waqif

A Souq Waqif egy ősi piactéren épült és továbbra is Doha egyik társadalmi központja. Egyfajta óvárosként is üzemel a régi piactér, persze gyönyörűen felújítva.

2, Museum of Islamic Art

Mesés múzeum, benne a világ legnagyobb iszlám művészeti gyűjteménnyel. A múzeum tele van gyönyörű kincsekkel, így intenzív látogatást tartogathat a turisták számára.

3, Katara kulturális falu

Doha West Bay és Pearl közötti részén helyezkedik el a Katara kulturális falu. A régió építészeti örökségét kívánja bemutatni innovatív módon. Lenyűgöző színházak, galériák, koncertek és kiállítások várnak itt ránk.

4, Pearl elegáns lakónegyedei

Világszínvonalú városfejlesztési projekt és építészetileg is csodálatos lakóházak találhatók itt. 50.000 lakos befogadására képes a negyed. Luxus apartmanok, luxusvillák és luxus szolgáltatások jellemzik a helyet.

5, Corniche sétány

A Corniche egy 7 km hosszú vízparti sétány, amely a Doha-öböl teljes hosszán végighúzódik, csodás kilátást nyújtva a városra és az üzleti negyed felhőkarcolóira.

6, A West Bay futurisztikus felhőkarcolói

Katar legmagasabb felhőkarcolói találhatók ezen a területen. A város keleti partvidékére épült, számos ultramodern felhőkarcolót foglal magában.

7, Abd-al-Wahhab mecset

Ez Katar nemzeti mecsetje. Az ország egyik legnagyobb, legszebb formatervezésű épülete tucatnyi kupolával rendelkezik. Éjszaka fehéren világítanak a kupolák és Doha magas felhőkarcolóiról is tökéletesen látszik a hely.

 

+ 1 Khor al-Adaid beltenger

Katar egyik lenyűgöző természeti csodája, Dohától kb. 60 km-re fekszik. Saját ökoszisztémával rendelkezik, közúton megközelíthetetlen, csupán a homok dűnéken keresztül érhető el. A Perzsa-öböl vize a sivatag szívéig beér ennek a csodának köszönhetően. A jeep safari program alkalmával ezt a lenyűgöző helyet is meglátogathatja a Katarba tartó körutazás alkalmával!

Források:

https://www.visitqatar.qa/

https://www.lonelyplanet.com/

http://utikritika.hu/

Khor al-Adaid beltenger kép forrása: https://www.visitqatar.qa/