Dominika - repulosutak.com

Mikor utazzunk Dominikára?

Dominika igen közkedvelt úti cél, hála a vendégszerető helyi lakosoknak, érdekes történelmének, gazdag kultúrájának és mesebeli környezetének. A világ legjobb strandjaival, csodálatos üdülőhelyekkel és hotelekkel büszkélkedhet, valamint számtalan sportolási és szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.

A Dominikai Köztársaság a második legnagyobb és legváltozatosabb karibi ország, amely mindössze két órára van Miami-tól, kevesebb mint négy órára New York-tól és nyolc órára a legtöbb európai várostól.

Átélheti a merengue lüktető dallamait, felfedezheti az évszázadokkal ezelőtt létrejött múlt különleges emlékeit, élvezheti a gasztronómia kiváló ízeit, s gyönyörködhet a mesebeli nemzeti parkok, hegyvidékek nyújtotta csodás panorámában.

Ahhoz, hogy a mesebeli hely csodáit teljesen megélhessük, fontos, hogy megfelelő időpontot válasszunk az utazásra.

Megosztunk néhány tippet, tanácsot és fontos tényezőt, annak érdekében, hogy segíthessünk a döntésben.

FŐSZEZON:

Az árak alakulásában igen nagy szerepet játszik az, hogy főszezonra vagy azon kívüli időpontra esik az utazás. Dominikán a főszezon december közepétől április közepéig tart. A száraz, naposabb időjárás több látogatót, s magasabb árakat eredményez.

IDŐJÁRÁS:

Ez az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni, de még így is előfordulhatnak meglepetések.

A karibi elhelyezkedésnek köszönhetően egész évben magas a napsütéses órák száma. A trópusi klímának hála, esős és száraz időszakok váltják egymást.

Általánosságban elmondható, hogy májustól októberig nagyon meleg van, de csapadékosabb az időjárás. A fennmaradó időszakban még megfelelő a hőmérséklet, s kevesebb az eső is. A hőmérséklet nem igazán ingadozik, nagyjából 25-28 fokos meleg a jellemző. Az esős időszakban, főleg esténként jobban lehűlhet az idő. A víz hőmérséklete ritkán esik 27 °C alá.

A hivatalos atlanti hurrikán szezon június 1-jétől november 30-ig tart, a szeptember a legaktívabb hónap. A Dominikai Köztársaságot az elmúlt száz évben összesen 11 hurrikán sújtotta. A szállodák és a légitársaságok mindig jóval korábban tudnak az esetleges trópusi viharokról, ezáltal rengeteg idő áll rendelkezésükre a tervek módosításához, s a felkészülésre.

ÜNNEPEK:

Az utazás tervezése során érdemes tisztában lenni a célország ünnepnapjaival kapcsolatban, hiszen ilyenkor módosulhatnak a helyi éttermek, látványosságok nyitva tartásának ideje, illetve az adott időszakban esedékes nagyobb ünnepek, karneválok a repülőutak, valamint a szállások árát is befolyásolhatják.

Dominikán 12 hivatalos ünnepet tartanak számon, melyek közül a két legfontosabba húsvét és a karácsony.

Amennyiben részt venne egy felejthetetlen ünnepségen, ne hagyja ki az évente megrendezésre kerülő World Creole Music Festival-t, mely során három éjszakán át ősi és korstárs kreol ritmusok uralják Roseu-t. Ilyenkor a Kwèyòl-nap is megrendezésre kerül, mely során a nők és a férfiak népviseletet öltenek magukra.

TEKNŐSÖK NYOMÁBAN:

Azoknak, akik kifejezetten a természet kincseit keresnék, a márciustól szeptemberig tartó időszakot ajánljuk, ebben az időszakban fedezhetik fel leginkább a teknősök különleges világát.

A hatalmas kérges teknősök, közönséges cserepesteknősök és zöld teknősök ebben az időszakban raknak tojásokat.

Érdeklik a dominikai utazások? Böngésszen keresőnkben, s találja meg az Ön számára legtökéletesebb utazást!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat

http://www.godominicanrepublic.com/

https://www.thomascook.com/holidays/weather/caribbean/dominican-republic/

http://www.godominicanrepublic.com/travel-to-dr/travel-tips/

https://www.responsibletravel.com/holidays/dominica/travel-guide/best-time-to-go-to-dominica