Korfu - Görögország - repulosutak.com

Nyaralás Korfun

Csomagajánlat: 3* FÉLPANZIÓ

499 EUR/fő-től
JÚNIUSI INDULÁSSAL

Miért Korfun
nyaraljon?

Korfun mindenki megtalálja a számára legkedvesebb időtöltést, hiszen itt strandolás, csodás természet és kultúra egyaránt várják a vendégeket. A szigeten páratlanul buja a növényzet, olajfákat, ciprusokat, kúszónövényeket láthatunk mindenfelé, ami semmihez sem hasonlítható jelleget kölcsönöz a területnek. Partjai tagoltak, rengeteg öblöt, sziklák alatt rejtőző apró strandot fedezhetünk fel. A sziget belsőbb részén az olajfaligetek között bájos görög falukra bukkanhatunk, barátságosan mosolygó helyiekkel.

Kinek javaslunk
a nyaralást Korfun?

Mindenkinek, aki szereti a természetet, a buja fás ligeteket vagy a kristálytiszta kék tengert. Kisgyerekes családok, fiatal vagy idősebb párok, baráti társaságok kedvelt üdülőhelye, hiszen közelsége miatt könnyen megközelíthető bárki számára. Az árak nagyon kedvezőek, így a szűk pénztárcával rendelkezők is könnyebben befizethetnek ide egy egyhetes nyaralásra, mint bármely más görög szigetre. Az apartmanok és a 3-5 csillagos szállodák között mindenki könnyen megtalálja az ízlésének való szállástípust.

Milyen kikapcsolódási
lehetőségek várják?

Fakultatív programokat előre és a helyszínen is foglalhat. Felfedezhetjük Korfu óvárosát, gyalog vagy konflissal járhatjuk be az itteni erődöket, múzeumokat, palotákat; a fővárosban az éjszakai életet kedvelők is biztosan találnak tökéletes programot szórakozásra. A magyarok egyik kedvenc látnivalója itt a szigeten Erzsébet királyné, Sissi palotája (Ahílio). Lakonesben gyönyörű panoráma várja a kirándulókat, a 900 méter magasan fekvő Pantokratoras is kiváló kiindulópont lehet a sziget felfedezéséhez.

Hasznos tudnivalók, érdekességek

 • Időjárás:
  A mediterrán Korfun a július és az augusztus forró, júniusban és szeptemberben időnként elkélhet a széldzseki és az esernyő, de kirándulásra ezek a legjobb hónapok.
 • Homokos strandok:
  Sidari, Glifada, Arillas, Ag. Stefanos, Paleokastrica, Ag. Gordios, Issos, Szent Georg, Palekas, Vitalades, Gardeno, Yialiskari, Megalo Horo
 • Aprókavicsos strandok:
  Paleokastrica, Benitses, Messongi
 • Ellátás a szállásokon:
  Jellemzően önellátás, reggeli, félpanzió.
 • Babaágy:
  A szállodákban lekérésre van.
 • Autóbérlés:
  Érdemes robogót vagy autót bérelni a sziget bejáráshoz, mert a helyi tömegközlekedés nem mindig megbízható, és nem érhető el buszokkal a sziget minden szeglete.
 • Tengeri sünök:
  Előfordulhatnak, a kavicsos-köves partokon tanácsos fürdőcipőt viselni.

Sidari mellet találhatjuk a Szerelmesek Csatornáját: ha választottunkkal együtt úszunk át rajta, szerelmünk örökké tart majd.

Júniusban gyakoriak a gyorsan érekző, és még gyorsabban távozó zivatarok. Korfu lakói úgy tartják, hogy ezek a gyors, senkit sem zavaró, de a növényzetet tápláló esők annak a jelei, hogy valóban Isten tartja zölden a szigetet.

A sziget legmagasabb pontja Pantokratoras, mely alig haladja meg a 900 méteres magasságot.

Érdemes felkeresni Kassiopit, a csendes kis halászfalut, melyet a turistaáradat kevésbé érint, így megismerkedhetünk hiteles, helyi életképekkel. Tegyen egy sétát a kikötőben, majd üljön be egy barátságos kávézóba.

Ízelítő a fakultatív kirándulásokból

Nagy szigettúra

Korfu városból a hegyes nyugati partra utazunk, ahol Paleokastritsa festői tengeröblei, zöldellő és sziklás hegyoldalai rabul ejtik a látogatót. Megtekinthető a hegytetőn álló ortodox kolostor valamint fakultatív hajókázás tehető az öbölben. A hegyoldali Lakonesból páratlan panoráma tárul szemünk elé.

Amiért ajánljuk:

A kirándulás során szabadidő és vásárlási lehetőség is a résztvevők rendelkezésére áll, így a “kötelező” látnivalók mellet arra is lesz egy kis időnk, amit saját magunk fedeznénk fel.

Barbeque hajókirándulás

Korfu kikötőjéből elhajózva a tengerről élvezhetjük a sziget panorámáját. Kikötünk egy festői szépségű, csendes, homokos tengerparton. Amíg a kapitány és a legénysége előkészíti a barbeque ebédünket – csirke- vagy sertéshús, saláta, gyümölcs és bor –, lehetőségünk nyílik fürdőzésre, napozásra. Pihenés után visszahajózunk Korfu városába.

Amiért ajánljuk:

A szállástól a kikötőbe és este vissza busztranszfer segíti a közlekedést, az egész napos kirándulás során a barbeque ebéd mellé finom bor jár.

Paxos-Antipaxos

A  kb 200 fő befogadó képességű hajóval az első megálló Paxos szigeténél, az elbűvölő kék barlangok egyikében lesz, ahol a hajóról csodálhatjuk a barlangok magasságát és a kristálytiszta vizet. A következő megálló Antipaxos érintetlen szigetének egyik mesés, azúrkék öble. Az utolsó megálló Paxos sziget fővárosában, Gaiosban lesz.

Amiért ajánljuk:

Az út során lehetőség lesz fürdőzésre, Gaiosban a szabadidő alatt vásárolhatunk, ebédelhetünk. Az út végén busz visz a szállodákhoz.

“Korfu lett a kedvenc görög szigetünk! Nem is gondoltuk volna a nyaralás előtt, hogy ennyi mindent lehet ott csinálni. Köszönjük a munkatársak kedves és segítőkész munkáját az utazás előtt!”

Egy utas

ÁRAK

3*-os szállodák

CSOMAGAJÁNLAT ÁRA

3* FÉLPANZIÓ
499 EUR/FŐ-TŐL
JÚNIUSI INDULÁSSAL

4*-os szállodák

CSOMAGAJÁNLAT ÁRA

4* ALL INCLUSIVE
728 EUR/FŐ-TŐL
JÚNIUSI INDULÁSSAL

5*-os szállodák

CSOMAGAJÁNLAT ÁRA

5* FÉLPANZIÓ
1.371 EUR/FŐ-TŐL
JÚNIUSI INDULÁSSAL

“A párommal nyaraltunk Korfun a Paleo-ban, és imádtuk! Nagyon szép volt a szobánk, ahonnan gyönyörű kilátásunk volt a tengerre. Nagyon romantikus szálloda, kifejezetten ajánlom, ha valaki kettesben szeretne eltölteni egy hetet a párjával.”

Gabi

Megszervezzük korfui nyaralása minden részletét

Csepregi Csilla - repulosutak.om

Csepregi Csilla:
“1992 óta több éves szakmai gyakorlattal állok kedves utasaim szolgálatában a cég budai irodájában. Bátran állítom, hogy ez időben több ezer utazónak segítettem megtalálni álmai utazását és elégedettséggel tölt el, hogy a mai napig nagyon sok „törzsutassal” büszkélkedhetem.”

Tax Erika - repulosutak.com

Tax Erika:
“12 éve a vagyok a For Two Kft. (Repülősutak.com) értékesítője a cég budai irodájában. Imádok utazni és boldog vagyok, hogy a szakmám, immáron 18 éve, a hobbim is. Sok éves tapasztalatom a garancia arra, hogy remekül fogja érezni Magát utazása során, mert: nálunk az Utas az első!”

Kolláth Berta - repulosutak.com

Kolláth Berta:
“Nagyon fontosnak tartom, hogy az utasaim az elképzelésükhöz képest ugyanazt, vagy attól magasabb színvonalat kapjanak utazásuk alatt, és természetesen, azt is, hogy az út emlékezetes maradjon számukra. Remélem, tapasztalataimat átadhatom az új utasaim számára is, hogy minél gazdagabb élményben lehessen részük.”

Ajánlatkérés korfui nyaralásra

Csomagajánlatok 499 EUR/fő-től

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Indulás innen*

Szállás kategória*

Ellátás

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
igen