Skye - repulosutak.com - főkép

Skócia egyik legszebb része: A Skye-sziget

Ismerje meg velünk röviden Skócia egyik legszebb tájegységét, a Skye-szigetet!

Skócia egyike az Egyesült Királyság országainak. Fővárosa a közel félmillió lakosú Edinburgh. A fővároson, valamint Glasgow-on kívül, amely egyébként az ország legnagyobb városa, Skye-szigete a legimpozánsabb látnivaló a nyugat-európai országban. A Skye-sziget a Belső-Herbidák legnagyobb egysége. A sziget központja és fővárosa Portree. A 8000 lakosú szigetet gyakran nevezik kis-Skóciának is. A táj környezete, valamint fekvése elég változatos és éppen ezért olyan érdekes a turisták szemében.

Találhatunk itt magas hegycsúcsokat, vadregényes völgyeket és mocsárvidékeket is. Az 1600 km hosszú partszakasz is csodás látnivalókkal szolgál az utazóknak a tengerparti sziklák kinézete miatt. A sziget közepén található a Cuillin-hegység, amelynek északi peremén helyezkedik el az Old Man of Storr sziklaalakzat. Ez a különleges képződmény az egész sziget legszebb látnivalójával szolgál meg bennünket.

Könnyen elfoghat bennünket itt az időtlenség érzése, hisz szinte minden megtalálható a szigeten, ami Skóciára jellemző. A természeti látnivalókon kívül a szigeten más látványosságokkal is találkozhatunk. Az előbb említett Portree városa mellett itt található ugyanis a Dunvegan kastély, amely a MacLeod klán székhelye már közel 800 éve. Ez Skócia legrégebben lakott vára és az egyik legnépszerűbb is.

Források:
http://utikritika.hu/
https://www.tripadvisor.co.hu/
http://www.erdekesvilag.hu/