Andalúzia - Spanyolország - repulosutak.com

Spanyolország legdélebbi tájegysége: Andalúzia

Andalúzia Spanyolország déli részét foglalja magában. Hegyeivel és homokos tengerpartjaival Európa egyik legváltozatosabb része, amely évről évre egyre több idelátogatót vonzz. Mivel az országrész közel helyezkedik el a Marokkóhoz, nem csoda, hogy a történelem során rengeteg kultúra befolyásolta történetét. Ma is számos olyan épület és emlékmű megtalálható Andalúziában, amely őrzi a különböző kulturális hatásokat. Andalúziában továbbá meseszép nemzeti parkok, eldugott hegyi falvak és turistáktól mentes, apró homokos partszakaszok is megtalálhatóak.

Most összegyűjtöttünk néhány várost a térségben, amelyet egy andalúziai utazás során nem szabad kihagyni.

Ronda

Ronda az egyik legkülönlegesebb település a térségben. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város az évszázadok alatt rengeteg művészt, írót és költőt is megihletett lehengerlő szépségével. Ha Rondában járunk, a főbb látványosságok mellett érdemes feltérképeznünk a város kis zegzugos utcáit is.  A város szimbóluma, az Új Híd, amely a település két részét köti össze. A térségre jellemzőek a bikaviadalok, így nem meglepő, hogy itt található a Plaza del Toros, a bikaviadal arénák legnagyobbika.

Cordoba

A város leghíresebb látnivalója a Córdobai Nagymecset. Európa legnagyobb mecsete nem csak a méretéről híres, hanem különös történelmi múltjáról is. V. Károly ugyanis a mecset központi részében egy gótikus, barokk és reneszánsz stílusjegyekkel is megáldott katedrális építetett.  A katedrálist a mai napig megtekinthetjük a mecset belsejében.

Sevilla

Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa és egyben Andalúzia fővárosa. Az ókori gyökerekkel rendelkező város mára a turisták kedvelt úti célja. A város legfőbb látnivalói közé tartozik a sevillai katedrális, illetve a hozzá tartozó harangtorony a Giralda, amely mára már a város jelképévé vált. A Plaza de Espana a 1929-es világkiállításra lett felhúzva, és a mai napig sevilla legszebb terének tartják.

Malága

Malága festői óvárossal rendelkezik, ahol a legfőbb látnivalók csoportosulnak. A város, Picasso szülővárosa is egyben, így Malagában a festőnek szentelt múzeumot és állandó kiállítást is megtekinthetünk. Malagában továbbá érdemes felfedeznünk a csodálatos Gibralfaro-kastélyt, illetve az el Teatro Romano, második századból származó római színházat.