Tippek az őszi utazásokhoz - repulosutak.com

Tippek az őszi utazásokhoz

A nyár mindenki számára az az évszak, amikor csak arra vágyik, hogy elmenekülhessen a forró városból és egy kellemes vízparton lógathassa a lábát.  Ilyenkor általában már hónapokkal előre lefoglaljuk vakációnkat és arra várunk, hogy 1-1 hétre kiszakadhassunk a szürke hétköznapokból.

Az előbbiekkel ellentétben, ha beköszönt az ősz, szívesebben sétálgatnánk egy vékony pulóverben az őszi napsütésben, mint nagykabátban a zuhogó esőben. Erre tökéletes megoldás, ha kicsit délebbre utazunk és ősszel is vakációzunk egyet. Most összegyűjtöttünk nektek 5 olyan úticélt, ahol ősszel is kellemes időben barangolhattok.

Szicília

Szicília a nyári hónapokban a leglátogatottabb, ellenben, ha szeretnék elkerülni az embertömegeket, érdemes az ősszel elutaznunk a szigetre.

Szeptember első pár hetében a hőmérséklet még magas, és kellemesen fürdőzhetünk a tengerben is. Ha októberben vagy novemberben szeretnénk Szicíliára utazni, érdemes felfedeznünk a sziget városait, ugyanis ilyenkor a nyári turistaparadicsomok kiürülnek és nyugodtan barangolhatunk a legszebb helyszíneken. Járjuk be Palermot, a fővárost és fedezzük fel építészeti kincseit, látogassuk meg Taominát, ahol az i.e. 3. századból származó görög színházat tekinthetjük meg, vagy tegyünk egy hosszabb túrát az Etnánál, a mítoszokkal és legendákkal övezett vulkánnál.

Görögország

Görögország egész évben csodálatos és kellemes időjárással rendelkezik. Nem véletlen, hogy évente egyre többen látogatnak el a Földközi-tenger egyik legszebb gyöngyszemére. Ha a nyárra gondolunk, elsőként a görögországi fehérhomokos tengerpartok és a rekkenő hőség jut eszünkbe. Ősszel azonban teljesen más elfoglaltságok várnak minket az országban.

Kapjunk magunkra egy vékony pulóvert és fedezzük fel Athént, és az ókori Görögország központját, az Akropoliszt. Ha itt járunk érdemes megtekintenünk az Akropolisz lábánál elterülő palotanegyedet is. A Meteorák, az ország ikonikus természeti képződménye lélegzetelállító látványt nyújt minden évszakban. A sziklák csúcsára felmászva megtekinthetjük a 24 bizánci kolostort, melyek közül a mai napig 5 kolostorban élnek szerzetesek. Ha további mesebeli kirándulóhelyekre vágyunk, utazzunk Korfura! A magas sziklaszirtekről a tengerre nézve varázslatos látvány tárul elénk, és a partra leérve a bokáig érő vízben élvezhetjük a meleg őszi szellőt.

Nézd meg az 5 kedvenc tengerpartunkat Görögországban!

Marokkó

Marokkó időjárása elhelyezkedése és domborzata miatt igencsak változatos. A partvidéken kontinentális az éghajlat, de a déli területen sivatagos és félsivatagos területekkel találkozhatunk. Ősszel általánosságban szép idővel számíthatunk, ellenben ne lepődjünk meg, ha elkap minket egy futózápor. Az őszi időjárás lehetővé teszi, hogy ne 50 fokban fedezzük fel az ország kincseit. Marrakesh, az ország fővárosa híres színes forgatagáról és a bazárokról. Egy marokkói utazás során érdemes továbbá meglátogatni Rabatot, Casablancát, illetve a „kék várost”, Tetuánt.

Spanyolország

Ha Spanyolországban járunk az őszi időszakban, érdemes Barcelonán és Madridon túl az ország déli részeit is felfedezni. Andalúziában az év minden szakaszában kellemes időjárás fog minket fogadni, illetve ne feledkezzünk meg Mallorca szigetéről sem! Az országban olyan eldugott kincsekkel találkozhatunk, mint például Malaga botanikus kertje, Granada mór épületegyüttese, az Alhambra, Segovia bájos óvárosa, vagy Toledo folyóvölgyre nyíló kilátása.

Ismerd meg Andalúziát!

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek a legnépszerűbb őszi és téli üdülőhelynek számít. A hivatalosan Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport híres egész évben fürdésre alkalmas homokos tengerpartjairól, illetve domborzata miatt a túrák szerelmeseinek is kedvelt helye. A Kanári-szigetek legszebbjei közé tartozik Fuenteventura, Lazaronte és Tenerife. Ha a tökéletes időjárás még mindig nem elég számunkra, gondoljunk a gasztronómiára. Ne feledkezzünk meg a fuenteventurai kecskesajtról, vagy a tenerifei borról!