Valencia - Spanyolország - hajosutak.com

Valencia – Spanyolország

A Földközi-tenger partján található Valencia Spanyolország egyik legcsodálatosabb kikötővárosa. A város nem csupán a híresen jó focicsapatáról ismert, ugyanis múltjának és jelenének is fontos része a tengeri kereskedelem, ezért a kikötők felkeresése nélkül az igazi Valenciát megismerni lehetetlen.

A város megtartotta régi kikötőjét, amely ódon épületeivel a régi idők halászatának hangulatát idézi, emellett új kikötője a modern építészet remekműve. A város élete teljesen összefonódott a tengeri kereskedelemmel.

Ha Valenciában jár, a kikötők mellett látogasson el az alábbiakhoz:

JARDÍN DEL TÚRIA: Spanyolország legnagyobb városi parkja 110 hektáros. A park a Túria folyó egykori medrének helyén lett kialakítva 1986-ban, miután a folyót egy pusztító árvíz miatt kivezették a városközpontból. A Jardí del Túria egyik sajátossága, hogy 14-17. századi hidak szelik ketté, azokat ugyanis meghagyták azután, hogy a folyó vizét elvezették.

SELYEMBÖRZE: Valencia egyik legismertebb látványossága az 1492 óta álló Selyembörze, amely sokáig kereskedelmi központként és a selyempiacként működött. A PLaza del Mercado-n áll. Noha több reneszánsz elemmel is bír, mégis megtartotta gótikus jellemét. Az épület legnevesebb része az Oszlopos Terem, amely hálós boltozata és csavart oszlopai miatt népszerű. A Selyembörze 1996-ban az UNESCO Világörökség része lett.

A MŰVÉSZETEK ÉS TUDOMÁNYOK VÁROSA: kulturális komplexum, ami Santiago Calatrava építész öt futurisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L’Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma. Itt található a L’Hemisferic, amely egy 3D Imax-mozi, a L’Umbracle, amely egy hétezer négyzetméteren elterülő növénykert, valamint a komplexum része egy operaház és egy tudományos múzeum. Az épületek kívülről megtekinthetők, de bemenni csak a belépődíj kifizetése ellenében lehet.

Amennyiben hajóúton vesz részt, s így jut el ebbe a kikötőbe, akkor ez az információ hasznos lehet Önnek:

KIKÖTŐBŐL BEJUTÁS A BELVÁROSBA
A kikötőből a belvárosban 35-40 perc alatt be lehet jutni, a legegyszerűbb a 4-es busszal. A buszjegyet a buszon meg lehet venni.

SPANYOL UTAZÁSOK

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat