Róma - Olaszország - repulosutak.com

Városlátogatás Rómában

Ősz, a városlátogatások ideje

Vége a nyárnak, eljött a körutazások, városlátogatások ideje. Ha európai városba tervez kirándulni, arra az egyik legjobb időszak az ősz, hiszen az időjárás ilyenkor már kellemes, a levegő nem forró, de még nem is túl hideg, hanem pont ideális a nagy sétákhoz.

Ha gyermekkel együtt tervezi a városlátogatást, akkor szintén tökéletes ez az évszak, hiszen ki lehet használni az iskolai őszi szünet adta lehetőséget.

Az egyik legkedveltebb úti cél a városlátogatások körében az olasz főváros, Róma.

Az ókori Római Birodalom temérdek mennyiségű kulturális kincset hagyott hátra nekünk, ezért Rómára legalább 3-4 egész napot szánjon, hogy mindent kényelmesen körbejárhasson. Így nap végére csak kellemesen fog elfáradni, még marad ereje arra is, hogy az ókori épületeket esti fényekbe öltöztetve is megcsodálhassa.

Pizza és kávé

Rómában feltétlenül javasoljuk, hogy kóstolja meg a pizzát és a kávét is! A magyarok véleménye igen eltérő, valaki szerint a “magyar pizzánál még az olasz sem jobb”, mások szerint “az olasz pizza az igazi”. A kávé tekintetében már sokkal nagyobb az egyetértés, általános vélekedés, hogy a kávépörköléshez a legjobban az olaszok értenek.

Persze ha csak picivel mélyebbre megyünk a kávé pörkölésébe, akkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy minél jobban pörköltek a kávészemek, annál keserűbb a belőlük készített folyékony fekete arany, de annál kevesebb a koffein tartalma. Vannak, akik azt mondják, hogy az igazi kávé keserű, mások szerint “bivalyerős”. Kóstolja meg Rómában Ön is, és alkossa meg a saját véleményét!

Ne feledje, a déli népekre jellemzően, így Olaszországban, s persze Rómában is minden nap délután kettő óra tájban bezárnak az üzletek, éttermek, kávézók. Éppen ezért az ebéded javasolt 12-13 óra körül megejteni, ha étteremben szeretné elfogyasztani, ugyanis ha később kívánna meg egy jó kis spagettit, előfordulhat, hogy késő délutánig éheznie kell.

De ne ragadjunk le a gasztronómiánál, hiszen annyi minden várja egy római városlátogatás során!

Látnivalók és belépők

Legfőbb látnivalók: Vatikán – Szent Péter Bazilika, Vatikáni Múzeum, Angyalvár, Colosseum, Forum Romanum, Trevi-kút, Pantheon, Spanyol lépcső, Piazza Boca della Verita, Villa Borghese, San Paolo fuori le Mura

A belépés több helyre ingyenes, mint például a templomokba, azonban a kerengőkbe, grottákba jegyet kell váltani, ez 5-6€/fő körüli összeg. A múzeumokba 5-15€/fő a belépő ára, a Colosseumba egy kombinált jeggyel juthat be, amellyel a Colosseumon kívül a Forum Romanum és a Palatino is meglátogatható, ára 17€/fő körüli.

Kedvezmények:
A gyerekeknek 18 év alatt az állami múzeumok ingyenesek, 25-26 éves korig nemzetközi diákigazolvánnyal és a 65 év feletti EU-s állampolgárok részére váltható kedvezményes jegy.

Az adott látványosság honlapján nézze meg a nyitvatartási időket, mert évszakonként változnak, a pénztárak nyitva tartása általában 1 órával rövidebb, mint a múzeumé/ásatásé, a szünnap általában a hétfő.

(A fenti információk tájékoztató jellegűek, utazás előtt mindenképp tájékozódjon, hogy az utazás idején milyen szabályok vannak érvényben!)

2016. augusztus

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat