védőoltások - repulosutak.com

Védőoltások- Biztonságban külföldön

Amennyiben külföldre szeretnénk utazni, nagyon fontos, hogy ne csupán a praktikus információkkal (éghajlat, látnivalók) legyünk tisztában úti célunk kiválasztása során, hanem az adott ország helyzetével, esetleges betegségekkel, vírusokkal, tisztasági fokozatokkal is. Idejében fel kell mérni a kockázatokat, főleg, ha az utazók közül valaki még inkább ki van téve a lehetséges fertőzéseknek, betegségeknek, tehát idős, vagy kisgyermek, illetve várandós vagy krónikus betegséggel küzdő személyek.)

Miért van szükség a védőoltásokra?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy vannak a kötelező és az ajánlott védő/megelőző oltások.

Érdemes tudni, hogy számos országban a higiénia kevésbe van jelen még a kórházakban, rendelőkben is, illetve hogy nem helyi lakosként sokkal drágábbak és időigényesebbek lehetnek a kezelések.

Ahhoz, hogy mindenki álmai utazásán vehessen részt, fontos a megfelelő tájékozódás, hiszen egyes országokba be sem léphetünk, amennyiben nem kaptuk meg a szükséges védőoltásokat.

Illetve az étellel, vízzel, légutakon vagy vektorok révén terjedő betegségek számtalan utazót veszélyeztetnek. A védőoltások alkalmazása igen fontos a betegségek behurcolásának és terjedésének elkerülésének érdekében valamint az utazó szempontjából egyaránt.

Hova szükséges kötelező oltás?

Kelet-Afrika (Etiópia, Kenya, Madagaszkár, Malawi, Mauritius..)

  • Sárgaláz

Közép-Afrika (Angola, Elefántcsont-part, Kongó, Közép – Afrikai Köztársaság, Nigéria, Szudán, Zambia…)

  • Sárgaláz

Nyugat-Afrika (Benin, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Gambia, Ghána, Guinea, Libéria, Mali, Nyugat-Szahara, Szenegál…)

  • Sárgaláz

Dél-Amerika trópusok (Bolívia, Brazília, Columbia, Equador, Francia-Guyana, Paraguay, Peru, Venezuela…)

  • Sárgaláz

A legtöbb országba való utazáshoz Javasolt oltások:

  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • Diftéria-tetanusz
  • Kullancs-encephalitis
  • Hastífusz

Mennyibe kerülnek?

Az árak oltóközpontokként változhatnak. Általában van egy konzultációs díj, melynek során az orvossal tisztázni kell az utazással kapcsolatos tényezőket, egészségügyi állapotunkkal kapcsolatos információkat és további fontos tudnivalókat, melyek segítségével a doktor megállapítja, hogy milyen esetleges vizsgálatokra, korábbi leletekre lehet szükség, illetve azt, hogy milyen védőoltások szükségesek. Ezenfelül maga az oltóanyag valamint a beadás költségével kell még számolni. Általánosságban elmondható, hogy az ismétlődő (6 hónapon belüli) oltások esetében egyszer kell a konzultációs díjat megfizetni.

Mellékhatások:

Tudni kell, hogy egyes oltások mellékhatásokkal járhatnak, ezért is érdemes minél hamarabb beadatni a védőoltásokat. Sok tényező befolyásolhatja a mellékhatások erősségét illetve azt, hogy egyáltalán jelentkeznek-e az adott személynél. Általában fejfájás, szédülés, hasmenés tünetei szoktak jelentkezni.

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ AJÁNLATOKRÓL!

A *-gal jelölt rész kitöltése kötelező!

Adatvédelmi tájékoztató

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
igen

Akkor tudjuk küldeni Önnek az akciókat, ha hozzájárul, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjon.
igen, hozzájárulok, kérem az ajánlatokat